”Hän on päällikkö, hän tekee historiaa” – MotoGP-pomo ylistää suomalaistallin kuskia

Poncharal saa nautti ensi kaudella Zarcon palveluista, kun tämä siirtyy kuninkuusluokkaan ja Yamahan Tech 3-tiimiin. Poncharal on tosiaankin vakuuttunut siitä, että Zarco tekee sen motokakkosten tuplamestarina.

– Yksikään muu kuljettaja ei ole dominoinut Moto2-luokaa vastaavasti sitten Marc Marquezin. Eikä se ole suinkaan mikään helppo tehtävä, sillä siksi kilpailtu ja tasainen Moto2-luokka on, Poncharal alleviivaa.

Superlatiivit käytetty

Zarcon testikausi oli vielä edellistä tahmeampi, mutta sen jälkeen miehen heikommat GP:t on voitu laskea sirkkelimiehen yhden käden sormin. Zarco johtaa sarjaa 19 pisteellä tultaessa tulevana viikonvaihteen Silverstonessa ajettavaan kauden 12. osakilpailuun.

– Zarcon kausi on ollut uskomaton. Hän on erittäin vahva kuljettaja ja olen hänen menestyksestään iloinen sekä ylpeä. En enää tiedä, mitä Johannista sanoisin. Olen jo käyttänyt kaikki superlatiivit häntä kehuessani, muotoilee pitkän päivätyön MotoGP-sarjassa tehnyt Poncharal.

Zarco lukeutuu niihin kuljettajiin, jotka eivät pidä suurta ääntä itsestään. Mestari muistaa aina korostaa, että hän ei olisi tässä ilman Aki Ajoa ja osaavaa suomalaistallia.

– Zarco ei pidä siitä, kun sanon näin: olet päällikkö, Poncharal heittää.

Zarcon edellinen kisa Tshekin sateisessa Brnossa lukeutuu niihin harvoihin, jotka hän haluaa unohtaa nopeasti. Sen sijaan Brnoa edeltänyt voitto Itävallan Red Bull Ringillä painuu legendojen joukkoon.

Zarcon voitto merkitsi hänelle uran tähän mennessä 38. podiumsijoitusta, johon yksikään muu ranskalaiskuljettaja ei ole yltänyt. Zarco on ajanut Moto2:ssa podiumille 27 kertaa. Silloisessa 125-kuutioisten luokassa vastaava onnistui 11 kertaa.

Zarco saa ensi kaudella Tech 3-tiimissä rinnalleen toisen kuninluusluokan tulokkaan, niin ikään Ajo Motorsportin entisiin kuljettajiin lukeutuvan saksalaisen Jonas Folgerin.

– Minulla ei ole niinkään väliä kuljettajan kansallisuudella. Haluan nopeita ja älykkäitä kuljettajia ja erityisesti hyviä ihmisiä, linjaa Poncharal.
 

Uusin numero