Hän on Kallion ”oudoin” vastustaja: 50-vuotias McWilliams ajaa nenä murtuneena Silverstonessa

Mittavan GP-uran ja myös kaksi podiumsijoitusta kuninkuusluokasta sekä yhden voiton 250-kuutioisista takavuosilta omaava McWilliams poimittiin kauden 12. MM-osakilpailuun mainosmielessä mukaan yhtenä kotiyleisön houkuttimena.

McWilliams lähti omien tavoittelemaan Moto2-luokassa kierrosaikaa, jolla hän jäisi korkeintaan kolme sekuntia kärjestä.

Toisin on käynyt. McWilliams jäi lauantaina aika-ajossa pohjista 9,008 ja warm up'issa 10,214 sekuntia.

Lisäksi konkari kävi mustanpuhuvalla pyörällään aika-ajossa kaksi kertaa nutullaan murtaen toisessa rytäkässä nenänsä. McWilliams sai kuitenkin lääkäriltä luvan jatkaa GP-viikonvaihdetta.

Se, asettuuko McWilliams kisassa ruutuun 34 onkin sitten kilpailun johdon hallussa. McWilliamsin aika-ajoaika ei näet mahdu 107 prosentin säännön sisään ja sen mukaan hänen pitäisi olla sivussa 18 kierroksen mittaisesta kisasta.

Kisasta, jonne MM-pisteissä toisena oleva Kallio starttaa tapansa mukaan voittajasuosikkina.

Kallio saavutti aika-ajossa kakkosruudun ajalla 2.07,467. Warm up-sessiossa kymmenen kierrosta kisasäätöjä hionut Kallio viimeisteli lukemat 2.08,334.

Kärkeen aamulla karautti saksalainen Jonas Folger ajalla 2.07,882, joista Kallio jäi 0,482 sekuntia.

Folgerin takana toiseksi ajoi Moto2-luokan uransa ensimmäisen paalupaikan saavuttanut ranskalainen Johann Zarco ja kolmanneksi sarjaa johtava Kallion espanjalainen tiimikaveri Esteve Rabat. Erot kärkeen 0,157 ja 0,217 sekuntia.

Britannian GP:n kisajärjestys poikkeaa normaalista, eli Moto2 saa kunnian avata pelin klo 13.20.

MotoGP-luokan kilpailu käynnistyy klo 15.00. Moto3-luokka päättää päivän kisataphtumat klo 16.30 alkaen.