”Haluan Rossin tiimikaverikseni, mutta ei meidän ystäviä tarvitse olla”

Hallitseva maailmanmestari Lorenzo, 28, sivuuttanee toistamiseen Ducatin tuhdin tarjouksen ja tittelin viime kaudella viidellä pisteellä hävinnyt Rossi, 37, ei ole vielä valmis eläkkeelle.

– Se olisi lahjakkuuden hukkaan heittämistä, Lorenzo tuumii Rossin tilanteesta.

Rossi on kertonut tekevänsä lopullisen päätöksen, kun kaudesta on ajettu puolenkymmentä kisaa. Jos Rossi jatkaa, niin hän tekee sen Yamahalla ja kahden vuoden sopimuksen kera. Muita vaihtoehtoja ”Tohtori” ei tunne.

Lorenzo puolestaan haluaisi sopia jatkosta jo ennen kauden avauskisaa, joka ajetaan 20. maaliskuuta Qatarissa.

– Minä haluan jatkaa Yamahalla ja Yamaha haluaa minun jatkavan heillä, Lorenzo vahvistaa vastaavan kupletin juonen, joka vallitsee myös Rossin osalta.

– Neuvottelut ja uuden sopimuksen hiominen alkavat näinä päivinä. Sopimus maaliskuun kuluessa rauhoittaisi tilannetta myös alkavan kauden osalta, toteaa Lorenzo.

Lorenzo, Rossi ja Yamaha putsasivat viime kaudella MotoGP-pöydän muruja myöten: henkilökohtainen mestaruus, MM-hopea, sekä niiden päälle vielä valmistajien ja tiimien tittelit.

– Muodostamme Rossin kanssa hyvän kaksikon ja haluan, että hän jatkaa kansani Yamahalla. Ei meidän tarvitse olla ystäviä keskenämme. Riittää, että välimme on kunnossa tiimikavereina, Lorenzo sanoo asiat suoraan ilman korulauseita.

“Jorge Lorenzo Guerrero”-traileri.

Uusin numero