Hallitseva mestari Ajo Motorsport jatkaa KTM:n virallisena tehdastallina Moto3-luokassa

– Meillä on takana huippuvuosi 2012. Olen siihen erittäin tyytyväinen kautta linjan. Lähdemme todella motivoituneena toiseen yhteiseen kauteen KTM:n kanssa, sanoo Ajo.

Red Bull KTM Ajo Factory Team voitti päättyneellä kaudella uuden Moto3-luokan historiallisen maailmanmestaruuden saksalaiskuljettaja Sandro Cortesen ajamana.

– Aki teki tiimipäällikkönä fantastista työtä palatessamme MotoGP-sarjaan uuden luokan merkeissä. Hän teki kovaa työtä ja auttoi meitä saavuttamaan erittäin korkean tason. Kehitimme pyörän ennätysajassa ja tulokset puhuvat puolestaan. Voitimme henkilökohtaisen ja merkkimestaruuden. Se oli merkittävä saavutus, painottaa KTM:n kilpailutoiminnan johtaja Pit Beirer.

Ensi kaudella Red Bull KTM Ajo Factory Teamissa kilpailevat espanjalainen GP-voittaja Luis Salom, australialainen Arthur Sissis ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin. Salom, 21, tulee Ajo Motorsportiin uutena kuljettajana. Khairuddin, 21, puolestaan käynnistää suomalaistallin riveissä kolmannen ja Sissis, 17, toisen kautensa.

Beirer jatkaa yhteistyötä Ajon kanssa luottavaisin mielin tunnetusti todella tasaisessa luokassa.

– Meidän tehtävämme on nyt jalostaa yhtä erinomainen, laadukas ja luotettava prototyyppipyörä Ajon tiimille, jotta he voivat jatkaa töitä niin korkealla tasolla kuin viime kaudellakin. Salom on ehtinyt testata uutta pyörää, joka on osoittautunut erittäin nopeaksi jo tässä vaiheessa.

Moto3-luokan kauden 2013 ensimmäiset viralliset testit ajetaan Valencian Ricardo Tormo-radalla Espanjassa 12.-14. helmikuuta. MM-kausi käynnistyy 7. huhtikuuta valonheittimien loisteessa Losailin radalla Qatarissa.

* Kuvassa KTM:n Moto3-projektin tekninen tekninen johtaja Sebastian Risse (vas.), Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo ja KTM:n kilpailutoiminnan johtaja Pit Beirer. Kuva: KTM
 

Uusin numero