Haavoitetun Rossin sormet syyhyävät Paholaisen puikkoihin

Näihin, Ducatin tiimipäällikön Vittoriano Guareschin lausumiin sanoihin kiteytyy koko kiehtovan kupletin juoni: Rossi ja Ducati viettävät näihin aikoihin italialaisittain vasta intohimoista ja tunnustelevaa kuherruskuukautta.

Madonna di Campiglion perinteisessä Wroom-tapahtumassa ensimmäisen kerran virallisesti Ducatin kuoseihin sonnustautuneen Rossin oikea olkapää operoitiin viime marraskuussa.
– Olen yhä kaukana ideaalikunnosta. Olen helmikuun alussa Malesian testeissä ehkä noin 70-prosenttisessa kunnossa. Täydessä iskussa olen vasta toukokuussa, toteaa Rossi.

Rossi myöntää, että hän ei pysty saamaan läheskään kaikkea haluamaansa irti talven testikaudesta. Se on harmi, mutta sen tosiasian kanssa on elettävä. Rossi tähdentää, että Ducati GP11 on nopea pyörä, joka vaatii tosin edelleen todella paljon töitä ajettavuuden osalta. Kaikki on avointa, mutta kaikki on myös mahdollista.
– Ducati poikkeaa paljon Yamahasta ja Hondasta. Se on kaikessa brutaalisuudessaan todellinen prototyyppipyörä. Koen Ducatin kuin ilkeänä paholaisena. Sitä on ajettava tavallaan likaisemmalla tyylillä kuin muita pyörä. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että minun ja Jeremyn (Burgess) kokemuksella saamme Ducatista enemmän tyylilleni sopivan.

Tähän mennessä Ducatista on saanut eniten irti Casey Stoner, joka lukeutuu ensi kaudella MotoGP-luokan suosikkeihin vuorostaan Hondan siivittämänä.
– Casey ajoi Ducatia erittäin aggressiivisesti. Hänellä oli tosin neljä vuotta aikaa muokata pyörästä mieleisensä. Minun osaltani se työtä on vasta alussa, muistuttaa Rossi.

MM-kausi käynnistyy 20. maaliskuuta Losailin aavikkoradalla Qatarissa. Liikeradoiltaan vielä rajoittunut olkapää ei ole silloin täydessä terässä, mutta ”Tohtorin” mielialat sitäkin korkeammalla.
– Ensimmäisestä kisasta Ducatilla tulee varsin tunteellinen. Niin, ja kilpaileminen on aivan eri asia kuin testaaminen. Se on fakta, että tulin Ducatille voittamaan, mutta sen tehdäkseni minulla pitää olla pyörän lisäksi täysi varmuus myös fyysisestä kunnostani, muotoilee Rossi.

Uusin numero