Haavisto palkitsi kotiyleisönsä komeasti Tampereen kansainvälisessä supercrossissa

Vasta 15-vuotias huippujuniori kilpaili ensimmäistä kertaa supercrossin aikuisten sarjassa ja sai kotimaan kärkikuljettajien lisäksi vastusta aina Yhdysvaltoja ja Australiaa myöten.

Haavisto piti kuitenkin päänsä kylmänä ja selvitti tiensä molempien kisapäivien finaalieriin. Perjantain kahdesta finaalierästä tuloksena oli eräsijat 15 ja 7 ja yhteistulosten 11. sija.

Lauantaina Haavisto kuitenkin aiheutti varsinaisen yllätyksen peittoamalla tukun kokeneita konkareita ajamalla eräsijoille 9 ja 4 ja kuittamalla yhteistulosten kuudennen sijan.

Haavisto on nostanut
tuntuvasti treenimääriä

Lähes loppuunmyyty katsomo tarjosi ylöjärveläiselle nuorukaiselle täyden tukensa ja kannustus kuului myös kypärän sisään.

– Mahtava viikonloppu takana. Kotiyleisön tuki tuntui todella hyvältä ja oli hienoa päästä vääntämään sijoituksista kärkikuljettajien kanssa.

– Olemme nostaneet treenimääriä aika paljon ja oli mukava huomata ettei se ole ollut turhaa vaan sekä vauhti, että kuntopuoli on noussut hienosti. Tästä on hyvä jatkaa kohti EM-avausta, kommentoi maajoukkuevalmentaja Jussi Vehviläisen treenileiriltä tavoitettu Haavisto.

Tiimipäälliköltä
kehut suojatilleen

Myös Manninen Bros Honda tiimipäällikkö Kusti Manninen oli tyytyväinen suojattinsa suoritukseen.

– Jeren kilpailua oli ilo seurata koko viikonlopun ajan. Erityisesti ilahdutti se, että Jeren ajo oli todella rauhallista ja juniorikuljettajille tyypillisiä yliyrittämistä ja virheitä ei juuri näkynyt. Luonnollisesti jännitystä oli havaittavissa varsinkin ensimmäisissä kisaerissä, mutta analysoimme videoiden avulla joka erän jälkeen missä voitaisiin vielä ajoa parantaa.

– Jere oli kisassa mukana 250 kuutioisella pikkunelarilla ja se näkyi erityisesti starteissa 450 kuutioisia vastaan ja lisäksi muutama isompi hyppy-yhdistelmä jäi nyt hyppäämättä. Jeren vahvuus oli kuitenkin se, että hän pystyi hallitsemaan myös tiukkojen sisämutkien ajon, eikä luottanut pelkästään ulkokurvien valleihin. Kartoitamme nyt mahdollisuutta, että Haavisto ajaisi talven mittaan vielä muutaman supercross-kisan ulkomailla osana valmistautumista EM-sarjaan, kertoi Manninen.

Kauden 2015 päätavoite Haavistolla on EMX250 Euroopan mestaruussarjassa, joka avataan Italian Arco Di Trentossa 18.-19. huhtikuuta. Kotimaassa Haavisto nähdään MX2 luokan SM-sarjassa.
 

Uusin numero