”Haastan Kallion taistelussa hopeasta” – Ajon suojatti Vinales voimiensa tunnossa

– Lähestyin taas Kalliota Australian GP:ssä ja pyrin nyt haastamaan hänet kamppailussa hopeasta. Tavoitteeni on voittaa kauden kaksi viimeistä osakilpailua, julistaa Aki Ajon manageroima Vinales.

Kuusamosta kova
vire loppukauteen

Kalliolla, 31, on 16 osakilpailun jälkeen edelleen vankka 20 pisteen etu puolellaan viime vuonna Moto3-luokan mestariksi ajaneeseen Vinalesiin, 19.

Sito Ponsin johtamassa Paginas Amarillas HP 40-tiimissä Kalex-pyörällä kilpaileva ja Suomessakin tämän vuoden aikana jo pariin otteeseen vieraillut Vinales on tosin jopa pelottavan vahvassa vireessä.

Kolmesta viimeisestä kisasta Espanjan Aragonissa, Japanin Motegissa ja Australian Phillip Islandilta plakkarissa lepää vakuuttava sijoitussarja 1-2-1.

– Olemme erittäin hyvässä iskussa. Tunnen itseni todella vahvaksi, tiimi tekee ilmiömäistä työtä ja pyörä on aivan loistava, laskettelee Kuusamossa kesällä lomaillut Vinales voimiensa tunnossa.

Kiukutteleva teinitähti on
kasvanut myös henkisesti

Kohujulkkis Paris Hiltonin nimeä kantaneessa tiimissä takavuosina kilpaillut ja myös kiukutellut Vinales voitti sunnuntain kisan Australiassa reilun sekunnin erolla Thomas Lüthiin, Rabatiin ja Kallioon.

– Se oli hauska kilpailu. Taistelimme kuuden kuljettajan kärkiryhmässä ja se toi minulle mieleen vastaavat väännöt viime vuonna Moto3-luokassa.

Tiivistempoisella tahdilla kohti loppuhuipennustaan etenevä kausi jatkuu ensi viikonvaihteena Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla Malesiassa.

Rabat ajoi viime vuonna paalupaikalta Malesian GP:n voittoon Moto2-luokassa ja Kallio oli neljäs. Myös henkisesti huippukuljettajan mittoihin kasvanut Vinales päätyi Moto3-luokan kisassa viidenneksi.

Ajo on toiminut Vinalesin henkilökohtaisena managerina tämän vuoden alusta lähtien.

Uusin numero