Haamuaika siivitti Pedrosan paalulle – Rossi runttasi eturiviin

Lauantain tyytyväisin ilme löytyi kuitenkin Valentino Rossin kasvoilta.

Mestaruuden Malesiaan katkolle tuonut Rossi runttasi viimeisellä vedollaan eturiviin kukistamalla Yamaha-tallikaverinsa ja mestaruuden ainoan uhkaajansa Jorge Lorenzon 11 tuhannesosalla. Kaksikon piste-ero on vastaava ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua.

Rossi päätyi aika-ajossa kolmanneksi 0,673 Pedrosan takana. Pedrosan tallikaveri Marc Marquez oli 5,5 kilometrin mittaisella radalla kakkonen 0,409 sekuntia huimista pohjista.

– Eturivin lähtöpaikka on todella tärkeä. Yhtä tärkeää minulle on se, että pystyin alittamaan Jorgen ajan viimeisellä kierroksella, myhäili Malesian GP-viikonvaihteen kuluessa kommenttiensa puitteissa myrskyn silmässä ollut Rossi.

– Kisasta tulee fyysisesti erittäin raskas ja vaikea. Sama pätee tietenkin renkaisiin, huokaisi hiestä märkä Rossi Malesian helteessä.

Pedrosa myönsi, että paalupaikka oli hänelle hienoinen yllätys huippuajasta puhumattakaan.

– En ole yleensä parhaimmillani aika-ajoissa, mutta tänään kaikki onnistui täydellisesti tuolla kierroksella. Lisäksi rata oli tähän mennessä parhaassa kunnossa, pudotteli Pedrosa rauhallisena.

Marquezilla oli yksi läheltä piti-tilanne session lopulla, mutta hän selvitti sen taidokkaasti kyynärpää tulikuumaa asfalttia viistäen.

– Danin kierrosaika oli todella kova. Kieltämättä, se laski hetkeksi itseluottamustani. Pystyin ajamaan kuitenkin viimeisellä vedolla parhaan aikani ja olen tyytyväinen. Olemme kisavauhdin osalta Danin kanssa aikalailla samoissa, vinkkasi Marquez.

Lorenzo saa Sepangin kakkosriviin rinnalleen Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlowin ja Ducatin Andrea Iannonen. Pedrosa peittosi Crutchlowin 1,146 ja Iannonen 1,171 sekunnilla.

* Rossi saavuttaa uransa kymmenennen maailmanmestaruuden sunnuntaina Sepangissa, jos:
– Rossi voittaa ja Lorenzo on korkeintaan kuudes.
– Rossi on toinen ja Lorenzo korkeintaan 11:s.
– Rossi on kolmas ja Lorenzo korkeintaan 15:s.

Uusin numero