Guintolista Superbiken maailmanmestari Losailin trillerissä

Kamppailu MM-kullasta huipentui sunnuntain myöhäisillan jälkimmäiseen kilpailuerään, johon Kawasakia käskyttävä britti Tom Sykes lähti enää kolmen pisteen etu puolellaan.

Qatariin 12 pisteen takamatkalla saapunut ja tittelistä tuimasti taistellut ranskalainen Aprilia-kuljettaja Guintoli pisti pelin jännäksi viemällä ensimmäisen kisan nimiinsä ennen maanmiestään Loris Bazia ja Sykesia.

Guintoli kukisti ensi kaudella MotoGP-luokkaan siirtyvän Bazin 2,650 sekunnilla. Sykes ajoi kolmanneksi 1,3 sekuntia tallikaverinsa Bazin takana. Baz ei siis noudattanut Kawasakin ohjeita, eli käytännössä tallimääräystä, mikä sai Sykesin raivon valtaan.

Kaudella 2012 mestaruuden vain 0,5 pisteellä italialaiselle Max Biaggille hävinneen Sykesin kantti ei kestänyt sen jälkeen Guintolin hurjassa hiillostuksessa.

Guintolin riehakkaat mestaruusjuhlat saivat alkaa, kun hän tervehti ruutulippua myös toisessa kisassa voittajana ja Sykes kolmantena. Mestaruus ratkesi Guintolin eduksi lopulta kuuden pisteen turvin.

Guintoli teki ratkaisunsa, kun 17 kierroksen kisasta oli ajettu kuusi ensimmäistä. Hän siirtyi siinä vaiheessa sekunnin johtoon Sykesiin nähden. Kolme kierrosta ennen maalia eroa oli jo lähes neljä sekuntia. Ruutulipulla sitä oli 5,092 sekuntia uuden mestarin eduksi.

MM-pronssia kuitannut Hondan brittikuljettaja Jonathan Rea painoi pettyneen Sykesin ohi loppukierroksilla. Rea jäi voittajasta 3,568 sekuntia.