GP-rataa kuivataan talouspaperilla! – remontti ei mennyt ihan putkeen

Iso kasa paperirullia kiidätettiin kehiin, kun MotoGP-luokan rengasvalmistaja Michelin testasi Sepangin radan uutta pintaa lokakuun kisaviikonloppua silmällä pitäen.

Äkillisesti ja usein ukkosmyräkän ryydittämänä iskevät rankkasateet ovat tyypillisiä kuuman kosteassa Sepangissa, jossa niiltä ei vältytty kahden päivän testijaksollakaan.

Toisaalta hyvä näin, sillä testien yhteydessä ilmeni, että vesi jää edelleen makaamaan radan moniin mutkiin aiheuttaen samalla niin sanotun puolihullun kelin. Töitä tältä osin Sepangissa siis yhä riittää, sillä hektisen GP-viikonvaihteen kuluessa ei rataa ole aikaa kuivatella talouspaperin avulla.

Muutamista virhearvioinneista opikseen ottanut Michelin koki Sepangin testit äärimmäisen tärkeänä. Tästä kertoo sekin, että paikalle oli kutsuttu LCR-tiimin kisakuljettaja Cal Crutchlow Hondan testikuskin ja Mika Kallion takavuosien KTM-tiimikaverin Hiroshi Aoyman sijaan.

Ducatia puolestaan testeissä käskytti italialaismerkin ”joka paikan höylä” Michele Pirro ja Yamahaa kisatouhuista taka-alalle vetäytynyt MotoGP-jermu Colin Edwards.

Malesian GP-viikonloppu ajetaan Sepangin (SIC) radalla 28.-30. lokakuuta. Kaukomaiden perinteisen kiertueen tällä kertaa päättävä Sepang saattaa ratkaista silloin myös mestaruuksia, sillä Malesian GP on kauden toiseksi viimeinen.
 

Uusin numero