GP-huoneet tarjoaa hotellitason majoitusta kuljettajille varikoilla

GP-huoneita liikutellaan rekka-autoilla Grand Prix –osakilpailussa Europan eri ratojen varikoille. Kaikki GP-huoneet ovat yhtäläisiä varustukseltaan ja sisustukseltaan. Huoneet ovat tasoltaan kuin hyvätasoinen hotellihuone, mutta ruokapalvelua niissä ei ole. Eikä se ole tarpeenkaan, sillä kaikki tiimit järjestävät varikoilla joko oman ruokatarjoilun tai sitten heillä on sopimus varikoilla olevien ruokatarjoilua tarjoavien yrityksen kanssa. Toki jääkaappi on kaikissa varustuksena.

Viime kaudella Euroopan GP-varikoilla oli neljä GP-Huoneet –yksikköä, joista löytyy yhteensä 18 huonetta. Niistä kuusi on yhtäläisiä ja loput kahta eri huonetyyppiä. Huoneiden suunnittelu on samankaltainen. Yksiköissä on olohuone, kylpyhuone ja makuuhuone. Tälle kaudella on tulossa yksi yksikkö lisää.

GP-Huoneet –palvelu on tarkoitettu kaikkien kolmen soololuokan ajajille. Monilla MotoGP-luokan kuljettajilla on varikoilla omat ylelliset matkailuautot (motorhome), mutta osa käyttää tätä vuokrapalvelua. Ensimmäisen kerran GP-Rooms palvelu varikoilla alkoi vuonna 2011.

Tunnettu GP-Huoneet -palvelun käyttäjä on muun muassa KTM:n MotoGP-tiimin kuljettaja Pol Espargaro. Hän kertoi vuosi sitten, että hän haluaa on koko GP-viikonlopun olla mekaanikkojen tavoitettavissa. Tarvittaessa oma keskittymisrauha löytyy. Lisäksi asumistaso on yhtä hyvä kuin hotelleissa.
 

Uusin numero