Goncalves siirtyy KTM:n satelliittitiiminä kilpailevan ICE1Racingin riveihin

Goncalves sijoittui päättyneellä kaudella MX1-luokan kokonaispisteissä kymmenenneksi – siitäkin huolimatta että kaksi viimeistä GP:tä jäivät hänen osaltaan nollille olkapäävamman vuoksi. Goncalves ajoi kauden 2012 Hondalla.

– Odotan innolla ajamista ICE1Racing-tiimissä, on ollut ilo tavata kaikki. Arvostan suuresti heidän tavoitteita tehdä uutterasti töitä ja tavoitella huippuosaamista kärjessä. Maltan tuskin odottaa, että saan aloittaa ajot uusissa väreissä – se tulee olemaan urani uusi tavoite, johon olen erittäin motivoitunut ja valmis ottamaan haasteet vastaan, kommentoi Goncalves.

Räikkönen: "KTM
otti meihin yhteyttä"

ICE1Racing on myös allekirjoittanut sopimuksen moottoripyörävalmistajan KTM:n kanssa. MM-sarjaa kiertävä motocrosstiimi on työskennellyt kaksi edellistä kautta yhdessä Kawasakin kanssa ja tavoittelee nyt kärkeä uusilla väreillä.

– Meillä on takana kaksi erittäin hyvää kautta Kawasakin kanssa, haluamme kiittää heitä kaikesta tuesta ja hyvästä yhteistyöstä, kertoo Kimi Räikkönen.

– Tiimimme uudistuksiemme myötä KTM:n tehdas otti meihin yhteyttä. Uusi sopimus vie meidät juuri sen askeleen eteenpäin minkä halusimme ottaa, jatkaa Räikkönen, joka puolestaan solmi maanantaina omalla tahollaan vuoden mittaisen jatkosopimuksen Lotuksen kanssa.

KTM urheilumoottoripyörien moottoriurheilun toiminnanjohtaja Robert Jonas yhtyy Räikkösen asettamiin tavoitteisiin.

– Toivotamme erittäin iloisina ja ylpeinä Kimi Räikkösen MX1-tiimin "ICE1 Racingin" KTM-perheeseen. Tiimin kokoonpano on muuttunut täysin kaudelle 2013 ja uskomme luottavaisin mielin ICE1Racingin taistelevan mitalipaikoista ensi kaudella uuden tallipäällikön Antti Pyrhösen luotsaamana. Olemme myös iloisia, että ICE1Racing palauttaa entisen KTM MX2-tehdaskuljettajan Rui Goncalvesin takaisin Oranssiin perheeseen, sanoo Jonas.

– Entinen MM-sarjan MX2-luokan toisen sijan saavuttanut Goncalves ajaa Xavier Boogin rinnalla KTM 450SX-F pyörällä. Uskomme, että Kimi, jolla on erittäin arvostettu F1-ura kuljettajana ja vahvan motocrossuran omaava Antti pystyvät tankkaamaan Ruin ja Xavin Oranssilla voimalla ja he varmasti jättävät jälkensä ensi kaudella. Toivomme ICE1Racingille menestystä KTM:llä kaudelle 2013, summaa Jonas.

* Rui Goncalves
17.5.1985
2012: 10:s MX1-luokan MM-sarjassa
2011: 6:s MX1-luokan MM-sarjassa
2010: 11:s MX1-luokan MM-sarjassa
2009: 2. MX2-luokan MM-sarjassa
2008: 5:s MX2-luokan MM-sarjassa
2007: 11:s MX2-luokan MM-sarjassa
2006: 7:s MX2-luokan MM-sarjassa
2005: 10:s MX2-luokan MM-sarjassa
2004: 16:s MX2-luokan MM-sarjassa
2003: 18:s MX2-luokan MM-sarjassa
2002: 24:s MX2-luokan MM-sarjassa

 

Uusin numero