Giovanni Sala: “Mika oli suuri mestari ja mahtava persoona”

– En voi vieläkään uskoa todeksi sitä, mitä on tapahtunut.  Henkeni salpautui, kun kuulin järkyttävän uutisen. Mikasta oli tullut osa perhettämme, mutta nyt hän on poissa, toteaa Honda-HM-Zanardon johtoportaaseen kuuluva Alessandro Tramelli.

Ahola ajoi uransa kuusi viimeistä vuotta italialaisessa Honda-tiimissä. Ensimmäinen vuosi toi mukanaan MM-hopean ja viisi seuraavaa maailmanmestaruudet.

– Kaikki nämä vuodet olivat hienoja Mikan kanssa. Mika oli suuri kuljettaja, mutta erityisen paljon arvostin hänen ominaisuuksiaan ihmisenä. Hän oli aina avoin ja oikeudenmukainen, kertakaikkiaan mahtava tyyppi. Upeat muistot jäävät elämään, mutta juuri nyt kuilu tuntuu ylittämättömältä. Ajatuksemme ovat yhtälailla hänen vaimossaan Marikassa, jatkaa Tramelli.

Kuusinkertaiselle maailmanmestarille ja Aholan entiselle kilpakumppanille Giovanni Salalle jää monta lämmintä muistoa hyvästä ystävästään.

– Mika oli mahtava persoona. Hän oli aina kohtelias ja ymmärtäväinen, vaikka kilpailu ei olisikaan sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mika oli suuri mestari ja esimerkki oikeudenmukaisuudesta meille kaikille. Suuren surun hetkellä myös minun ajatukseni ovat Marikan taholla. Mika ja Marika olivat erityinen pari.

KTM:n tiimipäällikkö Fabio Farioli painottaa, että Ahola oli erittäin arvostettu henkilö ja kuljettaja myös vastustajien keskuudessa.

– Mika oli mahtava mestari ja varmasti yksi kaikkien aikojen vahvin endurokuljettaja. Hän tosiaankin ansaitsi saamansa kunnioituksen ja arvostuksen.

Ahola oli pitelemätön, kun hän sai henkilökohtaisen kultahanan auki MM-sarjassa.

– Mika oli rakastettava persoona: aina avoin ja hymyilevä, mutta vastustajana pelottava. Mikasta tuli lähes lyömätön, kun hän oli löytänyt oikean fiiliksen ja tiimin, sanoo Farioli.
 

Uusin numero