Franco Morbidelli: ”Vertaaminen Johann Zarcoon ei ole realistista”

Zarcon rookie-kausi oli ehdottomasti yksi parhaista tulokaskuljettajalta koskaan. Hän ajoi satelliittitiimin pyörällä kolmesti palkintopallille ja haastoi tasapäisesti moneen kertaan Yamahan tehdaskuljettajia. MM-pisteissä hän oli lopulta kuudes.

Valentino Rossin suojatti Morbidelli on neljästä tämän kauden tulokkaasta se, jolta odotetaan selkeästi eniten.

”Aika monet tuntuvat odottavan tai ainakin toivovan, että pystyisin ajamaan samanlaisen tulokaskauden kuin Zarco. Mutta me kaikki tiedämme, että Zarcon viime kausi oli suuri poikkeustapaus, jollaisia ei usein nähdä, jos koskaan”, Morbidelli sanoo Motorsport.comille.

”En tiedä, onko minulla samanlaisia kykyjä, enkä sitä, pystynkö samanlaisiin suorituksiin. Mielestäni sellainen vertailu ei ole ihan realistista. Mutta totta kai teen kaikkeni, että onnistuisin ajamaan samankaltaisen kauden. Laitan tietenkin kaikkeni peliin.”

Sepangin avaustesteissä Morbidelli oli kokonaisajoissa 17:s. Hän ajaa tällä kaudella samalla pyörällä, jolla ajoi viime vuoden Hondan maailmanmestari Marc Marquez. Joten ainakaan pyörästä ei pitäisi olla kiinni.

”Yritän oppia koko ajan kuusinkertaiselta maailmanmestarilta. Hän ymmärtää juuri tämän pyörän käyttäytymistä paremmin kuin kukaan. Tulen vertaamaan omaa dataani Marcin viimevuotiseen dataan, koska pyörä on sama”, Morbidelli kertoo.

 

Uusin numero