Franco Morbidelli: ”Kukaan ei voi yksin korvata Valentino Rossia”

Viime kaudella Morbidelli voitti Moto2-mestaruuden. Tälle kaudelle hän valitsi tiimikseen Hondan satelliittitiimin Estrella Marc VDS:n, vaikka esimerkiksi Apriliakin oli kiinnostunut nuorukaisen palveluksista.

Italian lehdistö on oikeastaan jo vuosia miettinyt, kuka on Rossin seuraaja, kun hän joskus lopettaa. Morbidellin nimi on mainittu näissä spekulaatioissa yhä useammin.

“Oikeastaan kaikista italialaislahjakkuuksista odotetaan Valen manttelinperijää, se ei ole todellakaan mikään helppo tilanne”, Morbidelli sanoo espanjalaiselle Marcalle.

”Mielestäni meidän on yhdessä jatkettava hänen luomaansa hienoa perinnettä, sillä keneltäkään ei voi odottaa, että yksin pystyisi tekemään kaiken sen, mitä Valentino on tehnyt.”

Rossi on yhdeksänkertainen maailmanmestari, kymmenes olisi loistava kruunu jo nyt käsittämättömälle uralle. 23-vuotias Morbidelli uskoo sen olevan mahdollista.

”Toki hän on jo hiukan vanhempi, mutta jos Yamaha toimii hyvin ja hän onnistuu, kaikki vaadittava kymmenenteen mestaruuteen löytyy kyllä. Vielä kun hänen motivaationsa näyttää olevan edelleen ihan huipussaan, niin miksi ei?”

Morbidelli pääsi jo ajamaan ensimmäiset MotoGP-testinsä ja oli vakuuttunut.

”Ovathan nämä aivan fantastisia moottoripyöriä. Voima on valtavasti, mutta runsas elektroniikka auttaa hallitsemaan sitä. Renkaiden toiminta on aikamoista, siinä on vielä opeteltavaa. Silti olen tyytyväinen siihen, että sain ajettua testeissä Valenciassa ja Jerezissä kierrosaikani melko helposti. Hondan pyörä oli minulle heti jotenkin ystävällinen. Se ei ollut lainkaan aggressiivinen, eikä liian vaikea ajaa.”

Yamahan satelliittitiimin Tech 3:n Johann Zarco on sanonut, että suurin uhka hänen paikalleen Yamahan tehdastiimissä on juuri Morbidelli.

”On aivan liian aikaista puhua mistään sellaisesta. Minun on ensin tehtävä paras mahdollinen tulos pyörällä, joka minulla nyt on. Jos haluan joskus Yamahalle, on minun oltava vähintään yhtä nopea kuin Zarco”, Morbidelli sanoo.
 

Uusin numero