Franco Morbidelli hehkuttaa: ”Kuin lukisi moottoripyöräilyn raamattua”

Hondan MotoGP-pyörä on viime vuosina osoittautunut melko vikuroivaksi. Sen sai monesti testeissäkin kaatunut Morbidelli tuntea. Hallitseva Moto2-mestari siirtyi täksi kaudeksi Marc VDS Hondalle.

Italialaisnuorukaisen mielestä omien rajojen tuolla puolen ajaminen on tärkeää, jos haluaa oppia ottamaan Hondasta kaiken irti. Hän perustaa näkemyksensä siihen, että maailmanmestari Marquez kaatui viime kaudella moneen kertaan testeissä, harjoituksissa ja aika-ajoissa.

”En pidä kaatumisista, en kaatunut Moto2:ssa montakaan kertaa. Mutta niin se vain menee, että oppiakseen pyöränsä rajat, on kaaduttava. Ne rajat on löydettävä ja mentävä niiden ylitse – ja se johtaa usein kaatumisiin”, Morbidelli sanoo.

”Onneksi Marc opettaa meitä. Hän on kertonut, että kaatuminen on tapa oppia.”

Kaatumisen lisäksi Morbidelli on toki oppinut testikauden aikana paljon muutakin.

”Huomasin nopeasti, ettei pyörä ole mikään helpoin lähestyttävä. Teimme kuitenkin tosi paljon töitä saadaksemme sen kuriin ja se oli koko ajan ajettavampi.

Morbidellin mukaan on valtava hyöty siitä, että hän pääsee käsiksi Marquezin ja Dani Pedrosan viimevuotiseen dataan. Etenkin, kun kausi on hänelle MotoGP:ssä ensimmäinen.

”Se data on minulle siunaus. Näiltä kuljettajilta oppiminen on kuin lukisi raamattua. Nimen omaan moottoripyöräilyn raamattua. Se on siunaus minulle.”

Morbidelli ajoi hyvät viimeiset testit Qatarissa. Hän oli päätöspäivän 12:s, ero nopeimmin ajaneeseen Johann Zarcoon oli 1,1 sekuntia.
 

Uusin numero