Francesco Bagnaia yllättyi MotoGP-testeissä: “En todellakaan kuvitellut olevani näin lähellä kärkeä”

Bagnaia oli testien yhteisajoissa 11:s vain 0,65 sekuntia kärjestä. Hän oli myös nopein tulokaskuljettajista. Hän pystyi myös ohittamaan Hondan Jorge Lorenzon, mikä jäi vahvasti nuoren italialaisen mieleen.

”Jorgen ohittaminen tuntui aivan upealta. Kun ajoin hänen perässään, luulin, että se on Miquel Oliveira. Sitten tajusin, että se on Lorenzo. Ajoin myös Andrea Dovizioson perässä ja tarkkailin molempien ajotyylejä, se loksautti leukani auki. Vaikka ajoin vain jonkin aikaa heidän perässään, löysin siitä heti uuden polun, jota minun on seurattava”, Bagnaia kertoo.

Moto2-maailmanmestari tuskaili testeissä eniten jarrutusten kanssa, kuten joka ikinen alemmista luokista MotoGP:hen siirtyvä kuljettaja tapaa tehdä.

”Jarrutuksissa oli eniten hankaluuksia, mutta erittäin positiivista oli, että toisena päivänä aloin jo oppia, missä kohtaa ja miten pitää jarruttaa. Muuten olen todella tyytyväinen. En todellakaan kuvitellut ennen testejä, että voisin olla vain reilun puolen sekunnin päässä kärjestä. Eniten nautin kuitenkin ajamisesta. Tämä on aivan mahtavaa, en ole vielä keksinyt yhtään asiaa, mikä olisi ollut paremmin Moto2:ssa. Minulla on vielä paljon opeteltavaa, mutta olen todella tyytyväinen”, Bagnaia hehkutti.

Seuraavat testit ajetaan Jerezissä, missä Bagnaialla on uusi tilaisuus opetella lisää.

”Siellä jatkan etenkin jarrutusten ajoitusten parantamista. Vaikka sainkin jarrutuksiin toisena päivänä jo lisää varmuutta, sitä pitää saada yhä lisää. Uskon kuitenkin, että olemme jo oikealla tiellä. En halua asettaa itselleni ylimääräisiä paineita, yritän vain parantaa ajamistani ja ymmärtää asioita koko ajan enemmän.”
 

Uusin numero