FIM:n presidentti otti kantaa Cal Crutchlowin doping-kommentteihin

FIM:n presidentti Vito Ippolito otti kantaa asiaan.

“Tämä on moottoriurheilua, ei meillä ole samanlaista ongelmaa kuin vaikkapa pyöräilyssä ja yleisurheilussa. Meillä on WADA:n kanssa sopimus ja antidopingpolitiikkamme on hyvin selvä. Tämä on puhdasta urheilua ja näen, että Calin kommentit pikemminkin auttavat meitä kuin tekisivät hallaa”, Ippolito sanoi.

Testaus ei ole kuitenkaan MotoGP:ssä lähellekään yhtä tiukkaa kuin vaikkapa kilpapyöräilyssä.

”Se on totta. Cal tietää nämä asiat hyvin, koska huippupyöräilijä Mark Cavendish on hänen ystävänsä. Mutta toisin kuin hän sanoi, kyllä mekin käytämme ADAMS-olinpaikkatietojärjestelmää. Mutta käytämme sitä hiukan eri tavalla, emme vaadi kaikkien kuljettajien käyttävän sitä koko ajan. Tämä siksi, että lajissamme käryt ovat erittäin harvinaisia. Kustannukset olisivat paljon isommat, jos vaatisimme sen käyttämistä kaikilta. FIM maksaa testauksen ja kontrollit. Mutta kyllä Cal on oikeassa siinä, että testejä pitäisi olla enemmän. Lajissamme sen suhteen on vain hiukan vastustusta ilmassa”.

Ippolito ei kuitenkaan syytä suoraan kuljettajia.

”En syytä heitä. Esimerkiksi Marc Marquez on sanonut, että on täysin valmis ja halukas testaamisen vaikka koko ajan. Ja se on hyvä asia, tämä osoittaa, että kuljettajat haluavat osoittaa kilpailevansa puhtaana”.
 

Uusin numero