Fenatin ajot Moto2-luokassa ajettu – sekä tämän että ensi vuoden sopimukset purettu


Moto2-kuljettaja Romano Fenati on vapautettu sekä tämän että ensi vuoden sopimuksista epäurheilijamaisen käytöksen takia.

Fenatin tämän vuoden työnantaja Marinelli Snipers Team ilmoitti tänään, että sopimus Romano Fenatin kanssa on purettu eikä Fenati enää missään muodossa edusta tiimiä. Syyksi ilmoitettiin Fenatin epäurheilijamainen, vaarallinen ja kaikkien osapuolien imagoa vahingoittanut käytös sunnuntain Moto2-kisassa San Marinossa. Fenati tarttui kisan aikana kilpakumppaninsa Stefano Mansin pyörän jarrukahvaan ja painoi sitä miesten ajaessa rinnakkain yli 200 kilometrin tuntinopeudella. Marinelli Snipers Team ilmoitti, ettei se voi jatkaa yhteistyötä sellaisen kuljettajan kanssa, joka ei kunnioita kilpakumppaniensa henkeä.

Romano Fenatin epäurheilijamaisen teon seuraukset eivät jääneet pelkästään kilpailusta hylkäämiseen, kahden seuraavan kisan mittaiseen kilpailukieltoon ja nykyisen tallisopimuksen purkamiseen. Myös tuore ensi vuodeksi allekirjoitettu sopimus Forward Racingin kanssa on purettu. Forward Racing ajattaa ensi vuonna Moto2-luokassa MV Agustaa, joka palaa 42 vuoden tauon jälkeen MotoGP-sarjaan.

MV Agustan hallituksen puheenjohtaja Giovanni Castiglioni ilmoitti heti radalla tapahtuneen episodin jälkeen, että hän tulee tekemään kaikkensa ettei näin epäurheilijamaisesti käyttäytyvä kuljettaja ikinä tule edustamaan MV Agustaa.
– Kaikki ne vuodet joina olen urheilua seurannut, en ole ikinä nähnyt keneltäkään urheilijalta näin vaarallista käytöstä. Urheilija joka käyttäytyy näin, ei voi ikinä edustaa meidän yrityksemme arvoja, sanoo Castiglioni.
MV Agusta julkaisikin jo tiedotteen, jossa se ilmoittaa että italialaisvalmistaja ei halua Romano Fenatin olevan se kuljettaja, jonka kanssa MV Agusta tekee paluun MotoGP-sarjaan.

MV Agustan kalustolla Moto2-luokassa ensi vuonna operoivan Forward Racingin omistaja Giovanni Cuzari on Castiglionin kanssa samoilla linjoilla.
– Tämän häpeällisen episodin jälkeen on mahdotonta, että jo allekirjoitettu sopimus pidettäisiin voimassa.
Cuzarin mukaan Fenatin häpeällinen käytös ei sovi yhteen Forward Racingin eikä MV Agustan urheilullisten arvojen kanssa.
– Laji on muutenkin äärimmäisen vaarallinen, eikä mukaan kaivata yhtään henkilöä joka käyttäytymisellään kasvattaa riskejä entisestään.

Romano Fenati julkaisi tänään anteeksipyynnön tapahtuneesta. Hän kuitenkin veti mattoa omien jalkojensa alta syyttäessään tapahtuneesta myös kilpakumppaniaan Stefano Mansia ja puolustelemalla, että hän itse on oikeasti rehti urheilija, ja yksi harvoista Moto2-luokan kuljettajista joka ei viime vuonna saanut koko kauden aikana minkäänlaisia rangaistuksia. Kun Fenatin historiaa katsotaan kauemmas, löytyy sieltä mm. Niklas Ajon pyörän potkimista ja Ajon pyörän sammuttaminen starttiharjoituksen aikana.

Uusin numero