Euroopan mestari Weckmanin kausi sai lennokkaan päätöksen

Sipoon moottorikerhoa edustava Weckman sai joukkuekavereikseen Kimi Koskisen ja Viktor Juseliuksen. Junnola ajoi Kouvolan Moottorikerhon väreissä yhdessä Joonas Näpin ja Mauno Niemisen kanssa.

Samaan kisaryhmään osuneet Weckman ja Junnola osoittivat nopeutensa jo aamun harjoituksissa ajaen oman ryhmänsä pohja-ajat. Harjoitusten kierrosajoilla ei joukkuekilpailussa ole kuitenkaan merkitystä sillä puomille ajojärjestys arvotaan.

Arpaonni ei suosinut Manninen Bros kaksikkoa vaan he pääsivät valitsemaan paikkansa joukon keskivaiheilla. Tällä ei kuitenkaan ollut merkitystä, kun Weckman säntäsi kärkeen heti puomin kaaduttua. Junnola aloitti kolmantena, mutta nousi jo ensimmäisellä kierroksella toiseksi. Kisan alkuvaiheessa Junnola yritti ajaa Weckmania kiinni, mutta joutui lopulta tyytymään kakkostilaan.

Toisessa erässä Imatran moottorikerhon Matias Vesterinen otti lähdössä kärkipaikan haltuunsa, mutta Weckman siirtyi jo kolmannella kierroksella kärkeen ja Junnola muutama kierros myöhemmin toiseksi.

Tämän jälkeen kaksikko saikin ajaa omaa ajoa ruutulipulle saakka. Junnolan kaksi kakkostilaa ratkaisivat mestaruuden Kouvolan moottorikerholle ja vastaavasti Weckmanin kaksi erävoittoa nostivat Sipoon moottorikerhon pronssille.

– Ihan mukava päättää kisakausi tuplavoittoon ja samalla viiteen peräkkäiseen kokonaiskilpailun voittoon. Alkukaudesta välttelin enemmän riskejä, koska en halunnut loukkaantumisella pilata mahdollisuuksiani Euroopan mestaruuteen. Mestaruuden varmistuttua ajaminen on ollut rennompaa ja nyt hieman harmittaa, että kisakausi loppui jo. Tiistaina tiimi tarjoisi minulle Euroopan mestaruuden kunniaksi hauskan yllätyksen kun pääsin kokeilemaan Flyboardigia. Etukäteen homma jännitti hiukan, mutta aika nopeasti hommaan pääsi sinuiksi ja mukavaa oli. Nyt treenaaminen kuitenkin jatkuu ihan normaalisti ja loppuvuodesta suuntaan Espanjaan harjoittelemaan, kertasi Weckman kauden päätöstä.

Jere Haaviston oli tarkoitus ajaa kerhojoukkueiden SM-luokassa Tampereen MC:n joukkueessa, mutta viimeisessä SM-osakilpailussa loukkaantunut selkä oli vielä hieman kipeä jätti kilpailun väliin ollakseen täydessä ensi viikonloppuna Ranskassa ajettavassa joukkue MM-kilpailussa.

Uusin numero