Euroopan mestari Kärkkäinen haluaa päättää kauden pelkkiä voittoja tilillään

Kärkkäisen tavoitteena on kuitata Saksasta päivävoitot. Se kruunaisi puhtaan sarjan Kärkkäisen voitettua kaikki aiemmat EM-päivät tähän mennessä.

– Saan lähteä Saksaan ilman paineita, kun varmistin jo elokuussa Jämsän kilpailussa Euroopan mestaruuden. Aion kuitenkin osallistua kilpailuun, sillä joka tapauksessa minun täytyy olla siellä paikalla.

Säkylästä Saksaan

Vantaan Moottorikerhoa edustava Kärkkäinen lähti Säkylän kisaan pistekärjessä.

Naiset, nuoret, V60- ja Classic-luokka starttasivat omaan tunnin lähtöönsä klo 9.00 maan ollessa vielä paikoin kohmeessa. Kärkkäisen startti sujui kohtalaisesti ja ensimmäisen pitkän suoran ja parin kummun jälkeen hän olikin jo kärjen tuntumassa.

– Pääsin kärkijoukkoon nopeasti ja sain keskittyä omaan ajoon. Reitti oli hyvä, tosin kovat savipätkät olivat liukkaita maan ollessa niin kohmeessa. Viimeisellä kierroksella höllensin hieman vauhtia, kun tiesin eroa olevan ja iltapäivällä oli vielä edessä kahden tunnin erä.

Toiseksi naisten luokassa ajoi Marita Nyqvist jääden Kärkkäiselle 4.33 minuuttia ja kolmanneksi päätyi Anu Nummela. Tämä oli myös naisten Suomen Cupin lopullinen tilanne.

Iltapäivällä Kärkkäinen starttasi vielä B-luokan lähdössä. Luokkia yhdisteltiin järjestäjän toimesta siten, että samassa lähdössä olivat A-, B-, U20-, V40- ja V50- luokat. Kuskeja starttasi kisaan yhteensä reilut 100.

Kärkkäinen sai jälleen kohtuullisen lähdön ja oli ensimmäiseltä kierrokselta tullessa 56. Kahden tunnin kisan aikana hän pystyi parantamaan sijoitustaan ollen totaalin 44:s ja omassa luokassaan 12:s.

– Aluksi ajaminen oli hyvää ja meillä olikin hyvää kisaa muutaman kuskin kanssa. Jäin jossain kohtaa hiukan hitaampien taakse ja en heti päässyt ohi, jolloin jäin jälkeen. Viimeiset kaksi kierrosta tuntuivat hankalille, mutta sain tsempattua itseäni puristamaan loppuun asti. Noin paljoa ei ole hiekkapatikkoa tullutkaan hetkeen ajettua.
 

Uusin numero