Espargaro peittosi Stonerin Suzukan paalupaikkataistelussa

Yamaha valjasti Pol Espargaron ja Katsuyuki Nakasugan kuljettajikseen Superpole-tyyliseen aika-ajohuipennukseen, jota tiimin kolmas kuski Bradley Smith jäi seuraamaan suosiolla varikkomuurilta käsin.

MotoGP-luokassa meneillään olevalla kaudella liiankin usein virheisiin sortunut Espargaro ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan tykitti tiiminsä paalulle hulppein ennätyslukemin 2.06,600.

Nakasuga vahvisti Yamahan ennakkosuosikin asemaa nakuttamalla vain 59 tuhannesosan päähän Espargarosta.

Hondan tehdastiimissä keikkaluonteisesti kilpaileva Casey Stoner joutui tunnustamaan Espargaron 0,335 sekunnilla nopeammakseen.

Yamahan ja Hondan väliin viiletti Kawasakin Team Green-trio. Kazuki Watanabe pysäytti kellot kelpo aikaan 2.06,287, jolla hän piti Stonerin 48 tuhannesosan turvin takanaan.

Limiitillä helteisessä Suzukassa ladannut Espargaro huokaisi helpotuksesta taistelun tauottua. Miehestä ja pyörästä otettiin irti kaikki mitä saatiin.

– Tämä oli todellinen haaste minulle, enkä osannut odottaa tällaista tulosta. En ollut ajanut koskaan ennen Superpole aika-ajokisaa, enkä toisaalta kokeillut tätä pehmeää takarengasta edes testeissä.

Espargaro lähtee luottavaisin mielin sunnuntain kisaan.

– Nakasuga-san ajoi myös alle ennätyksen ja viikonvaihde on osoittanut, että Bradley yltää vastaaviin kierrosaikoihin. Sunnuntaina on vuorossa iso show, mistä ei taatusti tule helppoa. Kaikkea voi tapahtua ja kaikki on voiton osalta avointa, toppuutteli Espargaro.

Uusin numero