Espanjan GP:n 1. harjoitukset: Ajo kymmenes ja Kallio 20:s

Kallio kiersi 4,4 kilometrin mittaisen radan 19 kertaa ja niistä nopein kulki ajassa 1.44,406. Kallio jäi kärjestä 1,208 sekuntia.

Aamun harjoituksen ykköspaikan kuittasi tililleen hallitseva mestari Tito Rabat lukemin 1.43,198.

Sam Lowes ajoi toiseksi 0,136 sekuntia Rabatista. Simone Corsi oli kolmas 34 tuhannesosaa Lowesista.

Argentiinan GP:n voitto vyöllään ja samalla MM-kärjessä Jereziin saapunut suomalaistalli Ajo Motorsportin Johann Zarco avasi pelin viidennellä sijalla 0,250 sekuntia Rabatista.

Rabat, Corsi ja Zarco kisaavat Kallion tavoin Kalexilla. Lowesin pyörä on Speed Up.

Ajon ero kärkeen
1,211 sekuntia

Moto3-luokan ensimmäisen treenin parhaasta vauhdista vastasi Hondalla kilpaileva Efren Vazquez ajalla 1.47,088, josta Ajo jäi 1,211 sekuntia.

Vazquezin takana toiseksi tuikkasi Husqvarna-kuljettaja Isaac Vinales ja kolmanneksi sarjaa Hondalla johtava Danny Kent. Erot pohjiin 0,323 ja 0,370 sekuntia.

Ajo Motorsportin KTM-kuljettajista korkeimmalle ylsi Karel Hanika, joka oli 0,131 sekuntia Niklas Ajoa kiireisempi.

Kallion ja Ajon lisäksi Jerezin rataa kiertää tänä viikonvaihteena myös kolmas suomalaiskuljettaja, eli 14-vuotias Patrik Pulkkinen.

Jerez isännöi Red Bull Rookies Cupin yhdeksännen kauden avausta. Pulkkinen ajaa Cupin debyyttikilpailunsa lauantaina ja sunnuntaina.

Lorenzo kärjesssä
– Marquez kahdeksas

MotoGP-luokassa kolmen päivän urakan vauhdikkaimmin käynnisti kellot aikaan 1.39,174 pysäyttänyt Yamahan Jorge Lorenzo.

Suzukin Aleix Espargaro hiillosti Lorenzoa vain 49 tuhannesosan päässä. Kärkiduo erottui muista, sillä Cal Crutchlow ajoi LCR-tiimin Hondalla kolmanneksi 0,563 kärjestä.

Seuraavat sijat kuittasivat nimiinsä Ducatin Andrea Dovizioso ja Yamahan satelliittitiimin Pol Espargaro.

Lorenzon tiimikaveri, sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä ja jo uransa 200. podiumsijoitusta tavoitteleva Valentino Rossi oli kuudes 0,698 sekuntia pohjista.

Viime lauantaina sormileikkauksessa ollut ja kotiyleisönsä edessä toipilaana taisteleva Marc Marquez päätyi Hondallaan kahdeksanneksi 0,740 sekuntia Lorenzosta.

Motocrossradalla kipeää saanut vasen pikkusormi ei siis näytä ainakaan pahemmin vaikuttavan Espanjan GP:n voittoa puolustavan Marquezin vauhtiin.

Jerezissä ajetaan perjantaina edelleen toiset harjoitusjaksot.