Erno Kostamo North West 200 -katuratakilpailuun

– North West 200 on yksi suurimmista ja tunnetuimmista katuratakilpailuista, jossa tunnelma on varmasti kohdallaan. Edes Mansaarella yleisöä ei ole yhtä paljon, Kostamo hehkuttaa.

North West 200:aan Kostamo lähtee kilpailemaan Penz13-tiimin BMW S1000RR:llä Superstock- ja Superbike-luokissa.

– Tiimi tarjosi valmiin paketin, joten lähteminen on helppoa. Ensikertalaisena saan lisäksi tiimiltä varmasti paljon neuvoja ja opastusta uuteen rataan, perustelee Kostamo.

Hieman alle 14,5-kilometrinen North West 200:n rata on tunnettu kovavauhtisuudestaan. 209,8 mph:n, eli kotoisempina yksikköinä 338,6 km/h:n ennätysnopeus on tutkattu Bruce Ansteylle.

– Kisassa ajetaan todella pitkiä aikoja erittäin lujaa ja se on moottorille todella raaka paikka. Paitsi kalustolta, myös kuljettajalta vaaditaan paljon, sillä vauhtia on niin paljon, että saattaahan se alkaa hieman kuumottaa, Kostamo naurahtaa.

Huimat nopeudet eivät nopeiden ratojen ystäväksi tunnustautuvaa Kostamoa kuitenkaan hätkäytä. Siitä huolimatta mies suuntaa North Westiin ilman sen kummempia tulostavoitteita. Ensikertalaisena tarkoituksena on ainoastaan opetella rataa ja kerätä kokemusta.

– Kokeneemmat ovat sanoneet, että täällä vasta ehkä kolmannella kerralla voi kilpailuun lähteä hakemaan tuloksia. Pyrinkin ajamaan vain ehjän kilpailuviikon, järkeilee Kostamo.

North West 200:aan osallistumisen myötä Kostamo saa jälleen toteutettua yhden suuren unelmansa.

– Urani on kyllä kehittynyt uskomattomalla tavalla kolmen viime vuoden aikana. Eipä sitä pikkupoikana piikillä kilpaillessaan olisi osannut arvata, minne vielä päätyykään ajamaan. Luonnollisesti olen saanut paljon tukea ja apua urallani monelta eri taholta, mutta erityisesti haluan kiittää Juha Kalliota ja Imatran moottorikerhoa. Imatranajoon osallistumisesta sain kipinän panostaa katuratapuolelle, ja ilman heidän panostaan tuskin olisin North West 200:aan lähdössä, Kostamo kiittää.

North West 200 järjestetään 12.-18. toukokuuta 2019 Pohjois-Irlannissa, Portstewartin, Colerainen ja Portrushin kaupunkien välillä kulkevalla, 14,436-kilometrisellä katuradalla. Erno Kostamo osallistuu kilpailussa Superstock- ja Superbike-luokkiin Penz13-tiimin BMW S1000RR:llä. Kilpailun harjoitukset alkavat tiistaina 12. toukokuuta ja kilpailulähdöt ajetaan perjantaina ja lauantaina.

Uusin numero