Erno Kostamo ja Bike yhteistyöhön

Macaon katuratakisan voittaja Erno Kostamo ja Bike ovat sopineet yhteistyöstä, joka on varmasti mielenkiintoista erityisesti Biken lukijoille.

Erno Kostamon 38 Motorsport juhli kauden 2022 päättäjäisiä tammikuun kääntyessä jo loppupuolelleen. Paitsi yhteenvetoa viime kauden menestyksestä ja kommelluksista, yhteistyökumppaneille kerrottiin tietysti myös tulevan kauden suunnitelmista siltä osin kuin ne ovat valmiina.

32-vuotiaan Kostamon viime kaudeksi asettama IRRC-katuratasarjan Superbike-luokan mestaruustavoite jäi vikuroivan pyörän takia saavuttamatta, mutta balsamia haavoihin toivat kolme voittoa kolmesta kisalähdöstä Imatran IRRC-viikonloppuna ja erityisesti Macaon GP-kisan voitto kauden päätteeksi. Jälkimmäinen onkin osoittautunut todelliseksi ponnahduslaudaksi joensuulaisen kilpailu-uralle, ja uusia yhteistyökumppaneita on menestyksen ansiosta ollut helpompi pyytää mukaan. Haittaa ei yhteistyökumppaneiden hankkimisessa ole siitäkään, että sanomalehti Karjalaisen äänestyksessä Kostamo sai eniten ääniä Pohjois-Karjalan parhaaksi urheilijaksi. Tämä oli historian ensimmäinen kerta, kun voitto meni moottoriurheilijalle.

Erno Kostamo (oik) ja Biken päätoimittaja Janne Huhtala kättelivät sopimuksen merkiksi.

Kauden päätösjuhlissa oli mukana sekä vanhoja, uusia että tulevia yhteistyökumppaneita. Osalle viime kauden tapahtumat olivat siis jo valmiiksi tuttuja, osalle vähän uudempaa asiaa. Mutta tarinoita menestyksestä ja miten niihin päästään, on aina hauska kuulla toiseenkin kertaan, erityisesti kun niitä kertoo Erno itse värikkääseen tyyliinsä. Bike ja Kostamo löivät tilaisuudessa kättä päälle siitä, että Erno Kostamo aloittaa Bike-lehden kolumnistina ja kertoo kauden mittaan kuulumisistaan, erityisesti kilpailutoiminnan taustalla tapahtuvista asioista, jotka usein jäävät suurelta yleisöltä piiloon. Kolumneja julkaistaan sen mukaan kuin kerrottavaa on ja sen mukaan miten Erno muilta kiireiltään ehtii. 

Uusin numero