Erkki Siukola on Johann Zarcon avainhenkilö KTM:llä

Erkki Siukola aloitti KTM:llä heti kauden 2018 viimeisen osakilpailun jälkeen. Hän vastaa KTM:llä Zarcon KTM RC16 -pyörän strategia-asioista. Ne kattavat muun muassa luiston ohjauksen, moottorin voimanjaon ja datapuolen ohjauksen, jossa Siukolalla on apunaan datainsinööri.

Zarcon tekniikkaryhmän päällikkönä on saksalainen Marcus Eschenbacher, joka Siukolan tavoin siirtyi Aprilialta Aleix Espargaron ryhmästä KTM:lle.

Ensi hetkistä alkaen parivaljakon yhteinen sävel näytti löytyvän. Sekä Siukola että Zarco korostavat, että ensimmäisen testirupeaman perustavoitteena oli tutustua pyörään ja kokeilla eri säätövaihtoehtoja sekä hioa avainryhmän yhteistyötä.

”Olen tuntenut Johannin aikaisemmin ja heti pääsimme hyvin juttuun. Zarco on hyvin analyyttinen, ja hän ehti kahtena päivänä kokeilla monta säätöasiaa. Positiivisesti yllätti Johanin rauhallinen ja todella selkeä työtapa. Hän käyttää päätään tosi paljon ajaessaan. Zarco kokeilee itsenäisesti eri säätövaihtoehtoja, mitä olen tehnyt kuljettajan käytössä olevien nappuloiden taakse. Aprilialla Espargaro  ei kovin montaa kertaa itsenäisesti mitään vaihdellut. Mielestäni Johann Zarco on tosi tärkeä kuljettaja tällaiseen projektiin”, Siukola toteaa.

Kun kyse on kilpa-ajajasta, aina kun kypärä on päässä, tavoitteena mahdollisimman hyvä kierrosaika. Niin on myös Zarcolla.

”Tavoittelin toisena päivänä ajan parannusta, mutten onnistunut. Kaksi kaatumistakin vähän sekoitti pasmoja. Kaatumisistakin opin ymmärtämään paremmin pyörää ja onneksi en loukkaantunut. Tiedän myös, miten minun pitää muuttaa ajotyyliäni. Saamme pyörän koko ajan paremmaksi, siitä olen vakuuttunut”, Johann Zarco kertoo.
 

Uusin numero