Eriksson kilautti jackpotin

Ensimmäisessä erässä oli ilmassa historian siipien havinaa, kun tiettävästi ensimmäistä kertaa SM-erän lähtöpuomille asettui kolme veljestä. Järjestävän seuran Jumppasen veljessarjasta kunnostautuivat erän alkumetreillä kaksi vanhinta, kun Marko ja Mikko ajoivat kolmos- ja nelossijoilla Söderbergin ja Erikssonin perässä. Veljessarjan nuorin, Henri puolestaan starttasi uransa ensimmäiseen avoimen luokan SM-erään.
 
Erän vanhetessa kävi koko ajan selvemmäksi se, että voitosta kamppaillaan Erikssonin ja Söderbergin kesken. Noin kahdenkymmenen minuutin kohdalla Eriksson alkoi kuitenkin karkaamaan ja sai ajaa loppujen lopuksi selvään voittoon. Kaukana Söderbergin takana nähtiin huikea kamppailu kolmossijasta.
 
Henrik Stigell otti konkariosastoa edustavan Jukka Pirisen kiinni ja paineli ohi kolmospaikalle, mutta Pirinen ei heittänyt pyyhettä kehään. Aivan viimeisen kierroksen lopussa Pirinen käytti tilaisuutensa hyväksi ja livahti kolmoseksi vain muutama kymmenen metriä ennen maaliviivaa.
 
Erän jälkeen Söderberg totesi käsien vaivanneen erän loppupuolella.
 
– Käsien kanssa oli ongelmaa jo viime viikonlopun Ranskan MM-kisassa, olen käynyt hieronnassa viikolla todella paljon, mutta liekö tullut hierontaa vähän liikaakin, Söderberg kertoili hymyillen.
 
Toisen erän startti oli Erikssonilta huikea suoritus, mies sai pyöränsä loikkaamaan puomin takaa selvästi nopeiten. Hän pääsikin kontrolloimaan kisaa jo lähtömutkasta alkaen. Söderbergin startti ei mennyt aivan nappiin ja niinpä Eriksson karkasikin muilta ripeään tahtiin.
 
Söderberg nousi kakkoseksi, mutta siinä vaiheessa Erikssonin etumatka oli jo viitisentoista sekuntia, joten peli oli sitä myöten selvä. Erän loppupuolella Miika Oinonen pääsi jo hiukan hätyyttelemäänkin Söderbergiä.
 
– Kun erässä loukkaantui yksi kilpailija ja se kohta radasta mentiin tietysti rauhallisesti jonossa pitkän aikaa, niin jotenkin aloin jo odottelemaan että erä keskeytetään. Kun sitten niin ei tehty, niin en oikein aluksi päässyt rytmistä kiinni. Vilkaisin taakseni ja huomasin, että Miika on jo lähellä, sitten oli vaan pakko tulla loppuerä kovaa, eikä Miika onneksi enää päässyt lähemmäksi, Söderberg kertasi erän tapahtumia.
 
Eriksson oli kisan jälkeen tavoilleen uskollisena rauhallisen tyytyväinen päivän tulokseen.
 
– Todella hyvin alkoi, ei voi muuta sanoa.

– Ajan tällä kaudella sekä MX1- että Supercross-SM-sarjat, lisäksi lähden syksyllä kokeilemaan MM-enduroa Heinolaan. Loppukauden MX3 MM-osakilpailut kyllä kiinnostaisivat, ainakin Saksan Teutchental, mutta pitää nyt katsoa, miten budjetissa riittää rahkeita, päivän kuningas valotti jatkosuunnitelmiaan.
 
14-18- vuotiaiden MXJ-luokan kauden sarja-avauksen ensimmäinen erä alkoi dramaattisesti. Yksi ennakkosuosikeista, Robin Selenius kaatui alkumetreillä hurjan näköisesti. Erä jäi kesken, mutta onneksi tilanteesta selvittiin ilman loukkaantumista ja Selenius ajoi toisen erän.
 
Kärkeen säntäsi Jami Numminen, hän karkasi välittömästi täysin suvereeniin johtoon ja ajoi lähes leikitellen voittoon. Lari Jukola oli lähtömutkassa nurin ja aloitti hurjan kirin. Kiri tuotti loppujen lopuksi erän kolmannen sijan toisen vaisun startin jälkeen nousua tehneen kilpailijan, Mikael Kaipasen perässä.
 
Toisessa erässä Numminen sai nyt paremmin startanneesta Jukolasta kovan vastuksen. Jukola taisteli Nummisen pienen etumatkan kiinni ja viimeiselle kierrokselle mentiin aivan peräkkäin. Kierroksen viimeinen mutka tarjosi taas tapahtumia ja dramatiikkaa.
 
– Jäin ensin kierroksella ohitettavan taakse pahasti pussiin ja olin melkein ulos radalta, olin siinä aivan varma että jään kakkoseksi. Sitten näin että Jami meni vikaan mutkaan sisäspooriin, ilmeisesti takarengas ei kuitenkaan osunut ja Jami meni sladissa läpi reunavallista ojaan, Jukola kertoi noin sekunnin kestäneestä tapahtumasarjasta.
 
Numminen nosteli pyöräänsä ojasta niin kauan, että sijoitus valahti kahdeksanneksi. Selenius vei erän kakkossijan ennen Jere Hirvosta.
 
MX1 ja MXJ-sarjat jatkuvat 3.6. Salon Kavilannummen radalla.
 
Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=767811
 

Uusin numero