Eriksson jälleen suvereeni

Loistavat startit olivat jälleen Erikssonille pohjana kummankin erän ylivoimaan. Hän irtosi kummankin erän lähdössä puomilta koko joukon nopeiten ja ehti kummallakin kerralla myös ykkösenä lähtömutkaan. Näin kummankin erän kierroskartan ylin rivi oli varsin yksitoikkoinen.

Seuraavista sijoista ajettiin jo hiukan kilpaakin, ainakin erien alkupuolella. Ensimmäisessä erässä Joni Roos piti Miika Mäkisen jälkeen kakkossijaa muutaman kierroksen. Pikkuluokan pyörällä ajanut Erki Kahro ei aivan ehtinyt lähtömutkaan kärjessä, mutta nousi avauserässä kakkoseksi jo neljännellä kierroksella.

Muutamaa kierrosta myöhemmin Joonas Heimonen ohitti myös Rouhiaisen ja näin lopullinen kärkikolmikko sai muotonsa jo erän puolivälin tietämissä.

Toinen erä oli kokolailla ensimmäisen toisinto, Mäkinen starttasi jälleen kakkosena. Tällä kertaa Roos meni nurin jo heti lähdön jälkeen ja kun Rouhiainen ohitti Mäkisen ensimmäisellä kierroksella saivat Kahro ja Heimonen tehdä hetken töitä ohittaakseen Mäkisen.

Pienelle karkumatkalle päässyt Rouhiainen sai ajaa kakkosena neljä kierrosta, ennenkuin Kahro otti hänet kiinni ja paineli ohi. Kolme kierrosta myöhemmin Heimonen ohitti Rouhiaisen joten lopullinen kärkikolmikko otti paikkansa jo ennen erän puoltaväliä.

– Hyvä päivä, rata oli todella makeassa kunnossa, en olekaan vähään aikaan päässyt ajamaan täällä ja oli taas pitkästä aikaa hienoa ajaa täällä. Pyörä toimi koko päivän hienosti, joten mikäs siinä oli ajaessa. Ensi viikonloppuna sitten ajan vaihteeksi enduron SM:ää ja sitten jatketaan tätä sarjaa seuraavana viikonloppuna Orimattilassa, Eriksson kertoili voittoisan päivän jälkeen.

– Kummallakin kertaa sama juttu, jouduin käymään muutaman kierroksen tiukkaa kisaa noustakseni kakkoseksi, kun pikkuluokan pyörällä ei oikein startissa ehdi. Kun pääsin toiseksi, ei Tonia enää näkynyt missään, joten en edes päässyt katselemaan hänen ajolinjojaan enkä tietysti muutenkaan saanut mitään vetoapua, niin se oli sitten aikalailla siinä. Orimattilaan yritän saada MX1-kisaan ison luokan pyörän, niin ehkä sitten ehdin startista paremmin ja pystyn vielä haastamaan Tonin, Kahro suunnitteli.

Kahron tapaan myös lauantaisen MX2-luokan kisan ajanut Heimonen oli viikonloppuunsa kokonaisuutena tyytyväinen.

– Vihdoinkin täysin ehjä kisaviikonloppu ja sitä kautta taisi olla kauden paras tulos. Loppukauteen lähden vielä hakemaan parempia sijoituksia jokaisesta erästä.

Ennen kauden kolmea viimeistä kisapäivää Erikssonin johto sarjassa on jo huikeat kuusikymmentä pistettä. Kahro nousi Iisalmessa sarjakakkoseksi neljän pisteen erolla Rouhiaiseen.

Jyri-Pekka Nurmonen oli huippuvireessä 14-18- vuotiaiden MXJ:n Suomen Cupissa. Nurmoselle Iisalmen rata lienee melko tuttu, asuuhan hän lähes naapurikylässä Siilinjärvellä. Ensimmäisessä erässä hänelle irtosi kauden ensimmäinen erävoitto selvästi ennen Joona Saarta ja Eetu Kuusistoa.

Toisessa erässä Miro Sihvonen ajoi erän loppupuolella Nurmosen kiinni, mutta jäi niukasti, vain vajaan pyöränmitan erolla kakkoseksi. Saari ehti tällä kertaa kolmanneksi.

Suomen Cupin kärki on edelleen huipputasainen, Saari johtaa vain pisteen erolla Sihvoseen. Kuusisto on kolmosena vain viiden pisteen päässä kärjestä.

Matias Murto venytti voittoputkensa 11-15- vuotiaiden MXC/A:n Suomen Cupissa Iisalmen avauserässä jo neljään. Erän kakkoseksi ajoi kahden kuukauden sairasloman jälkeen radoille palannut Joel Kolehmainen. Kasper Kulmala puolestaan otti uransa ensimmäisen Suomen Cup erän podiumsijoituksen ollen kolmas.

Toisessa erässä Murron voittoputki meni poikki, kun Kolehmainen palasi voittokantaan. Murto ajoi selvästi kakkoseksi, kolmanneksi puolestaan nousi Juho Kaitanen.

Murto johtaa sarjaa vajaan kolmenkymmenen pisteen erolla Kaitaseen. Sarjakolmosena olevan Matias Latvalan niskaan hengittää jo tiukasti Kolehmainen, jolla jäi loukkaantumisen vuoksi ajamatta kolme osakilpailua.

SM- ja Suomen Cup- sarjat jatkuvat 1. syyskuuta Orimattilassa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/941496
 

Uusin numero