Epstein-Barrin virus iski rajusti multimestari Blazusiakiin

Blazusiakin työnantaja KTM tiedotti tänään, että puolalaiskuljettaja palaa radoille seuraavan kerran vasta 5. joulukuuta Superenduron MM-sarjan käynnistyessä hänen kotiyleisönsä edessä Lodzissa.

Extreme- ja Superenduron ehdoton erikoismies Blazusiak kertoo tunteneensa uupumusta jo siinä vaiheessa, kun hän saavutti alkuvuodesta kuudennen maailmanmestaruutensa.

Blazusiak havahtui tunnetusti äärimmäisen rajun Erzbergin jäljiltä kesällä lopullisesti siihen, että kehossa kaikki ei ole kunnossa ja ettei huonovointisuus voinut johtua yksinomaan kilpailuruuhkasta.

Blazusiakilla diagnosoitiin Epstein-Barrin virus ja edessä oli pitkä toipilasaika ja näillä näkymin siis joulukuussa päättyvä kilpailutauko.

– EBV on kamala. Urheilijana sitä on vaikea ymmärtää. Ymmärrämme fyysisiä vammoja ja ymmärrämme niistä aiheutuvia leikkauksia ja toipumisaikoja, mutta tämä on ollut aivan erilaista, Blazusiak kuvailee tuntemuksiaan.

– Onneksi oloni alkaa jo tuntua paremmalta, mutta asioiden kanssa ei ole nyt mitään järkeä kiirehtiä. Olemme päättäneet yhdessä sponsoreideni kanssa, että palaan radoille Superenduro-kauden käynnistyessä joulukuussa, toteaa tohtori Klemens Treibin hoidossa Itävallassa ollut Blazusiak.
 

Uusin numero