Ennakko: Intermot

Kölnin Intermot-messut alkavat lehdistöpäivällä huomenna 30.9.2014. Uutuusmalleja on luvassa runsaasti, mutta myös niille valmistajille, jotka eivät ole etukäteen kertoneet uutuuksista, on varattu epäilyttävän pitkiä esittelyaikoja. Otetaan silmäys siihen,  mitä odotettavissa on.

BMW
BMW on ilmoittanut etukäteen esittelevänsä kolme uutta mallia. Yksi on uusi, entistäkin raivokkaampi S 1000 RR, toinen lienee melko varmasti adventure-tourer S 1000 XR. Mutta mikä on kolmas? Todennäköisesti nestebokseri löytää tiensä seuraavaan malliin, kesän aikana on huhuttu muun muassa R 1200 RS:n olleen testausvaiheessa.

Honda
Honda ei ole kertonut etukäteen uusista malleista, mutta uutta Africa Twiniä sopii odottaa joko Kölnissä tai Milanossa. Päivitys tulee VFR 800 X Crossrunneriin, joka esitellään todennäköisesti Kölnissä. Pitkään huhutun, ja Hondan jo vahvistaman MotoGP-replican suhteen on ollut jo vuoden ajan erittäin hiljaista, joten sen tuleminen olisi yllättävää.

Kawasaki
Intermotin hypetetyin uutuus on Kawasakin mekaanisesti ahdetu Ninja H2. Odotan mielenkiinnolla teknisiä tietoja. Huhujen mukaan myös Versys-mallisto olisi uudistumassa, mutta se esiteltäneen Milanossa.

Suzuki
Suzuki esittelee melko varmasti GSX-R 1000:en perustuvan GSX-S 1000 -mallin Intermotissa. Tokion näyttelyssä nähty pieni turbokonsepti olisi mukava lisä.

KTM
KTM esittelee tänä vuonna ainakin kaksi suurta uutuutta: 1290 Super Adventuren lisäksi 1290-kuutioinen RC8 olisi tulossa. Näistä toinen nähdään varmasti Kölnissä ja toista joudutaan odottamaan Milanon Eicmaan saakka.

Harley-Davidson
Harley on päivittänyt Road Gliden ja Street Gliden ja Ultra Limited Low on saanut Twin-Cooled moottorin. Todennäköisesti messuilla nähdään lisääkin uutuuksia.

Indian
Väkevän paluun tehnyt klassikkomerkki Indian on jo esitellyt uuden Roadmasterin, joka tullaan näkemään Intermotissa.

Aprilia
Aprilialta tullaan näkemään Intermotissa uusi Caponord 1200 Rally, joka on perusversiota sopivampi offroad-ajamiseen. Etuvanne on vaihtunut 19-tuumaiseen, ja varustukseen kuuluu kaikkea adventure-henkistä aina ”pakollisista” alumiinilaukuista alkaen.

Ducati
Ducati on perinteisesti esitellyt suurimmat uutuutensa Milanossa. Sellaiseksi voitaneen laskea huhutun 1299 Panigalen. Mutta Kölnissä nähdään varmasti jotain uutta ja päräyttävää, aika voisi olla vaikkapa Scramblerin esittelylle.

Moto Guzzi
Moto Guzzi on vahvistanut, että V7-retromalliperheen uusi versio, V7 II esitellään Kölnissä.

Triumph
Triumph on paukutellut henkseleitään uusien, tulossa olevien mallien määrällä jo pitkään. Kuitenkaan uusista malleista ei ole liikkunut pahemmin huhuja. Jotain pitäisi silti olla odotettavissa niin Kölnissä kuin Milanossakin. Speed Triple 1200, ehkä?

Yamaha
Japanin pimeältä puolelta pärähtänee vihdoin uusi, odotettu YZF-R1. R6 esiteltäneen myös kaudelle 2015, mutta sen aika lienee Milanossa. Ei yllättäisi, jos MT-07 ja -09 ilmestyisivät hämmästeltäväksi adventure-muodossa. Henkilökohtaisesti toivoisin molemmista MT-malleista säädettävällä alustalla varustettua R-versiota.

Meneekö veikkaus oikeaan? Unohtuko joku? Sen näemme huomenna!

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero