Enduron SM-pisteistä taistellaan Jämsässä

– Reitti on monipuolinen tarjoten vauhdikasta hiekka- ja sorapohjaista maastoa sekä välillä kangasmaastoa juurakoineen. Myös kallioista maastoa löytyy, joten monipuolisuus ja jousituksen toiminta kaikissa maastoissa on avainasemassa, sanoo Beta SM Enduro Jämsä  -kilpailun johtaja Santtu Heinonen. Hän uskoo kilpailun ratkeavan vasta kolmannella tai neljännellä kierroksella.

Katsojille vauhdikasta nähtävää

Enduron SM-sarjaan kuuluu neljä luokkaa. Talvikauden jälkeen SM 1 -luokan pistejohdossa ovat tasapistein Antti Hellsten ja Miko Mellin.

SM2-luokan kärjessä ajavat Roni Nikander ja Lauri Pohjonen. SM3-luokkkaa johtavat tasapistein Mikko Tontti ja Heikki Timonen.

Nuorten sarjan U20 pistejohdossa ajavat Eemil Pohjola ja Joni Kaivolainen. Kilpailussa riittää jännitettävää alusta loppuun saakka, koska SM-sarjan kiertäjien olisi onnistuttava jokaisessa kesäkisassa saamaan mahdollisimman hyvät pisteet yltääkseen kärkisijoille.

Kilpailu alkaa klo 10, jolloin ensimmäinen kilpailija lähtee matkaan. Kilpailukeskuksessa toiminta alkaa jo klo 8, kun kilpailijat ilmoittautuvat ja katsastavat kalustonsa. Mukaan odotetaan toistasataa kilpailijaa.

– Katsojien kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan kilpailua paikan päälle, sillä luvassa on vauhdikasta ja taidokasta menoa moottoriurheilun merkeissä, perustelee Heinonen.

Katsojille paras paikka kilpailun seuraamiseen on MK3, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa (Haaralantie 135, 42100 Jämsä). Kilpailukeskuksessa näkee monenlaista maastoa reitin varrelta lyhyenkin kävelymatkan päässä, lisäksi tarjoutuu mahdollisuus seurata kilpailijoiden huoltoa varikolla.

Kilpailukeskuksesta löytyy myös ruoka- ja juomatarjoiluja. Jämsän kilpailun järjestää Jämsän Seudun Moottorikerho.

Enduron SM-sarja näkyy lokakuussa televisiossa. Kesäkaudesta ja mestaruustaistojen ratkaisuista nähdään koostelähetys MTV3 ja MTV3 MAX -kanavilla. MTV3:lta lähetys nähdään 19.10. ja MAX-kanavalla 27.10. ja 30.10.
 

Uusin numero