Enduron MM-sarjan kuljettajat maanjäristyksen keskellä Chilessä

YLE:n nettisivujen mukaan maanjäristyksen voimakkuus oli Yhdysvaltojen geologisen tutkimuskeskuksen mukaan 7,1 Richterin asteikolla. Samassa uutisessa kerrotaan muutamien ihmisten loukkaantuneen, mutta kuolonuhreja ei tullut.

Järistys myös vavisutti rakennuksia sekä aiheutti katkoja sähkönjakeluun ja puhelinliikenteeseen. Paikallisten asukkaiden mukaan järistys kesti noin minuutin.

Pari vuotta sitten samalla alueella järisi 8,8 Richterin voimalla, mitä seurasi tsunami Tyynellä valtamerellä. Järistys vaati silloin 500 kuolonuhria.

Suomalaisista endurokuljettajista MM-kauden avasivat lauantaina ja sunnuntaina Talcassa hallitseva maailmanmestari Juha Salminen sekä Eero Remes, Matti Seistola, Antti Hellsten ja Marko Tarkkala.

– Kiva olla hotellissa 3 kerroksessa kun tulee maanjäristys!!! Ja voin kertoo että ei ollut mikään kevyt järistys! Ei ollut mikään makee kokemus!!, Hellsten kommentoi  facebook-statuksessaan.

– Hurja tunne olla hotellis 8 kerrokses suihkussa, kun maanjäristys tulee.., oli puolestaan Remeksen facebook-status.

– Suuri maanjäristys iski Etelä-Chilessä, se oli jossain välillä 7,2 ja 8 Richterin asteikossa. Kaikki tunsi sen, ja he olivat ymmärrettävästi hyvin peloissaan. Sikäli kuin tiedämme, Juha ja kaikki ovat ok., kerrotaan Salmisen facebook-fanisivulla.

YLE:n uuutinen aiheesta:
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/03/chilessa_sattui_voimakas_maanjaristys_3359951.html

Uusin numero