Enduromestaruudet ratkaistaan ensi viikonloppuna Riihimäellä

Kahdet SM-pisteet tarjoavaan kaksipäiväiseen kisaan on ilmoittautunut valtakunnan kärkimiehistö.

Henkilökohtaisissa SM-luokissa vielä useilla kuljettajilla on todellinen mahdollisuus mestaruuteen, kun puolet kauden pisteistä on jakamatta.

Remes MM-sarjan välissä
E1-luokan SM-taistoon

Riihimäellä nähdään endurovauhtia maailman huipulta kun enduron MM-sarjassa E1-llluokan kakkospaikalla oleva Eero Remes starttaa kisaan.

Remeksen ohella E1-luokan SM-taistossa nähdään käsivammastaan toipunut Antti Hellsten ja luokan pistejohdossa oleva Joni Kaivolainen.

Kauden aiemmissa SM-kisoissa  kolmen kärkeen luokassa on yltänyt myös Kimmo Hurri, Joni Tuominen ja Jari Pulkkinen, joten mitalisteiksi on tarjolla monta nimeä.

E2:n SM-pistejohdossa tasapistein starttaavat kilpailuun Jari Mattila Kahvakoplasta ja Roni Nikander Nummelasta. Sarjan kolmospaikalta kisaan starttaa Niki Ahola.

E3:ssa nähdään mm. luokkaa johtava Kahvakoplan Marko Tarkkala, viime vuoden mestari Toni Eriksson ja kolmantena sarjassa oleva Henri Himmanen.

Nuorten SM-luokassa U20 nähdään lähes 20 alle 20-vuotiaista kuljettajaa.

Nuorten SM:n kaikki kärkinimet kuten Antti Kujanpää, Eemil Helander ja Antti Hänninen ovat mukana kisassa.

Riihmäellä ratkaistaan myös  kerhojoukkueiden suomenmestaruus. Kerhojoukkueen muodostaa kunkin kerhon ne kolme kuljettajaa, joilla on paras lauantain ja sunnuntain kisan yhteenlaskettu tulos.

Vahvoilta kerhoilta joukkuemestaruutta ajatellen vaikuttavat mm. Helsingin Moottorikerho ei HMK, Riihimäen Mooottoripyöräkerho Kahvakopla eli RiMPKK, Tuusulan Moottorikerho eli TuMK, Vantaan Moottorikerho eli VMK.

HMK:n vahvimpia ehdokkaita kerhomestaruusjoukkueen kuljettajiksi ovat Toni Eriksson, Henri Himmanen, Joni Kaivolainen ja Henric Stigel.

RiMPKK:n Marko Tarkkalan ja Jari Mattilan odotetaan olevan joukkueensa perusta, jota täydentää laaja rintama Kahvakoplalaisia mm. Kai Estola, Mika Karma, Mika Kaseva, Henri Rissanen, Tero Koskinen jne.

TuMK:n kolmikkoon ovat tarjolla Eero Remeksen lisäksi mm. Mikael Miettinen, Olli Kuhanen ja Samu Ylikarjula.

VMK:n nimiä ovat mm. Antti Hellsten, Kimmo Hurri, Niki Ahola.

B-luokassa voi
voittaa myös arvalla

Kaikkien B-luokassa startanneiden kesken Kahvakopla arpoo 10 paikkaa Kahvakoplan SM-kärkimiesten Marko Tarkkalan ja Jari Mattilan vetämälle endurokurssille.

Arpaonnisille B-luokan kuljettajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Kaikki luokat starttavat lauantain kisaan. Sunnuntaina ajavat vain SM-luokat, veteraanien seuratessa menoa katsomon puolelta.

Vaikka SM-kisaan ei mahtunut tällä kertaa SM-pisteistä ajavien A-, B-, ja U20-luokkien lisäksi kuin v40 -luokan kuljettajat niin kisaan on ilmoittautunut silti peräti 157 kuljettajaa.

SM Aamuposti Enduron sivuilta löytyy katsojia varten aikataulu, lähtöluettelo, reittikartta ja ajo-ohjeet maastokokeille:
kahvakopla.com/sm-enduro-2014/

SM Aamuposti Enduron sivut:
kahvakopla.com/sm-enduro-2014/

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Uusin numero