Enduromestari Juha Salminen huippuvauhdissa myös rallissa

B-junioreissa harrastelajissaan kiirehtivä ja vasta kolmannen kilpailunsa nelipyöräisellä BMW M3-kalustolla vetänyt Salminen hämmästytti nimimiehetkin Lahden seudulla ajetussa kaksipäiväisessä Xerox-rallissa.

Salminen oli pitkän, kymmenen erikoiskoetta ja yhteensä 143 pikiskilometriä käsittäneen kisan toiseksi nopein kuljettaja jääden voittajasta ja F-cupin hallitsevasta mestarista Jere Rekolasta vain 24,6 sekuntia.

– Tiedän, että osaan ajaa autoa, mutta kyllähän tämä ralli kulki kieltämättä yllättävän hyvin. Ajoin rallin viimeksi keväällä ja sen jälkeen en ollut ajanut tällä autolla metriäkään. En tiedä mistä, mutta jostain se vauhti vain löytyi. Kakkoskuljettajakin (Mikko Laakso) totesi vähän ihmetellen jossain välissä, että nyt on kyllä kulku kohdallaan, kertoi B-junnuissa täysin ylivoimaista tahtia pitänyt Salminen.

Endurossa 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttanut Salminen huomasi heti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen, mihin suuntaan kisa hänen osaltaan kääntyy.

– Sitä havahtui siihen, että nyt sitten ajetaankin yleisen luokan kilpailijoita vastaan.

Salmisen ehjään ralliin mahtui käytännössä vain yksi suurempi virhe.

– Ajoin avauspäivänä yhden risteyksen suoraksi ja siinä peruutellessa niitä sekunteja sitten tuhraantui ratkaisevasti Rekolaan nähden.

”Juha ajoi tosi hienosti”

Kokenut Rekola antoi täyden tunnustuksen Salmisen väkevälle suoritukselle Lahti Historic Rallyn yhteydessä ajetussa kilpailussa.

– Salminen on kova kaveri myös rallissa. Tosi hienosti hän täällä laski menemään. Sanoinkin hänelle, että ei muuta kuin mukaan F-cupiin sitten joskus kun hän jää endurosta eläkkeelle.

– Sain taistella Juhaa vastaan tosissani varsinkin lauantain lenkillä. Pitää muistaa vielä sekin, että hän voitti myös niitä kavereita, jotka ajoivat nuotista, muistutti Mercedes Benzillä soraa lennättävä Rekola.

Salminen singahti Xerox-rallissa sananmukaisesti suureen tuntemattomaan.

– Tiesin tasan tarkkaan nolla paikkaa näiltä pätkiltä.

Salminen nautti täysin siemauksin rallista, jonka pisin erikoiskoe oli lähes 27 kilometrin mittainen.

– Pirun hieno ralli mahtavilla teillä. Tämä suoritus toi mukavasti itseluottamusta myös tähän harrastelajiin. Katsotaan nyt, josko minulla olisi mahdollisuus ajaa kuukauden päästä myös F-cupin kilpailu Nokialla, tuumi Salminen.

”Hauskanpito loppuu ja
maanantaina alkavat työt”

Lahden ralli merkitsi enduro 2-luokan MM-pisteissä kolmantena olevalle Salmiselle samalla vauhdikasta kesäloman päätöstä.

– Ralli on minulle hauskanpitoa, joka loppui nyt tältä erää tähän. Maanantaina alkavat jälleen oikeat työt, kun kipuan pyörän selkään ja käynnistän valmistautumisen kolmeen viimeiseen MM-osakilpailuun.

Niistä ensimmäinen ajetaan 25.-26. elokuuta Ruotsin Karlsborgissa ja urakka jatkuu heti seuraavalla viikolla Heinolassa.

MM-kauden kaksi viimeistä ajopäivää ajoittuvat Ranskan Brignolesiin 20.-21. lokakuuta. Sitä ennen suomalaiset ehtivät puolustaa kippari Salmisen johdolla MM-joukkuekultaansa 24.-29. syyskuuta Saksan Sixillä Sachsenringin radan tuntumassa.

Salminen lähtee Husqvarna-pyörällään luottavaisin mielin loppukauteen.

– Kaikki on käytännössä jo valmista, sillä teimme siksi hyvää duunia ennen kesätaukoa. Ilmassa ei ole tältä osin hirveästi kysymysmerkkejä, muotoilee Salminen.

Xerox-rallin tulokset:
http://www.tenab.net/online/webekb11.htm

Uusin numero