Endurojermu Seistola haluaa järjestää hyvän shown Heinolassa

Seistola, 33, sivaltaa kauden neljännessä MM-osakilpailussa E1-luokassa ja Yamahan pikkunelarilla.

– Ideana on se, että lähdetään tekemään paras mahdollinen suoritus, nautitaan, nähdään kavereita ja järjestetään toivon mukaan runsaslukuisalle kotiyleisölle hyvä show, linjaa Seistola.

Seistola on työstänyt Heinola-projektia yhdessä toisen endurokonkarin, eli suomalaisten takavuosien kivenkovaan MM-kaartiin lukeutuneen Jari Mattilan kanssa.

– Jallu on jeesannut minua monessa asiassa Yamahan suuntaan. Hänellä on tässä projektissa rooleja laidasta laitaan: tiimipäällikkö, mekaanikko ja joskus avovaimokin, sanavalmis perheenisä Seistola veistelee tuttuun tyyliinsä.

Kohtelias ”kiitos ei” Yamahan Miglio-
tiimin tarjoamille kolmelle kisalle

Kaukana ei tosin ollut sekään, että Seistola olisi nähty Heinolassa Yamahan tehdaspyörän puikoissa.

– Yamahan Miglio Racing-tiimistä soiteltiin ja kyseltiin minua tuuramaan toipilaana olevaa britti Jamie McCanneyta Suomen lisäksi myös Ruotsin ja Espanjan MM-osakilpailuihin. Minun oli kuitenkin sanottava kohteliaasti ei, sillä aikani ei yksinkertaisesti olisi riittänyt siihen.

Seistola opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa rakennusmestariksi. Opiskeluista on ensimmäinen vuosi takana ja vielä 2,5 vuotta edessä.

– Kävin tänä aamuna työhöntulotarkastuksessa ja teen kesän töitä Skanskalle. Tässä on minun tulevaisuuteni ja panostan nyt täysillä siihen. Siksi en voinut tarttua Miglio-tiimin tarjoukseen, vaikka olisihan se ollut hienoa vetää sillä pyörällä Heinolassa. Siinä tapauksessa velvollisuuteeni olisi ollut kuitenkin jatkaa viikon kuluttua Ruotsissa ja heinäkuun alussa Espanjassa.

Seistolalle tarjolla olleeseen tuurauspaikkaan tarttui ”Mad Swede”-lempinimeä totteleva Robert Kvarnström.

”Laatu on korvannut määrän”

Enduron MM-urallaan 31 podiumsijoitusta saavuttaneelle Seistolalle kisakuviot ovat tuttuakin tutumpaa puuhaa, mutta Heinola merkitsee siitä huolimatta ja tässä tapauksessa eräänlaista loikkaa tuntemattomaan.

– Olen ajanut kisaa viimeksi kauden 2015 lopulla Ranskassa. Kisavauhdista en osaa näin ollen sanoa yhtään mitään Heinolassa. Fiilis ajamiseen on kuitenkin ollut kohdallaan treeneissä ja pyörä tuntuu tosi hyvältä, vinkkaa ”mustan hevosen” viitalle hymähtävä Seistola.

Seistola on harjoitellut sen, minkä muilta kiireiltään on ehtinyt. Ja se merkitsee vain murto-osaa siitä, mitä MM-sarjan vakiokuskina tuli huhkittua.

– Ajontunteja on vähän, mutta laatu on korvannut määrän. Kuntokin on vaikuttanut olevan aikalailla kohdillaan, mutta kisatilannehan on tietysti täysin toinen. Voi olla, että pistää puuskuttamaan kisapäivien lopuilla Heinolassa. Olen varautunut ja asennoitunut tähän sillä mielellä, että vedetään se mikä irtoaa. Pääasia, että on hauskaa, Seistola alleviivaa.

* Matti Seistolan saavutukset:
5 MM-osakilpailuvoittoa ja 31 podiumsijoitusta
2015: MM-pronssi E3-luokka
2014: MM-pronssi E3-luokka
2013: MM-pronssi E1-luokka
2012: MM-5. E1-luokka
2011: MM-pronssi E1-luokka
2010: MM-4. E1-luokka
2009: MM-18. E2-luokka
2008: motocross MM-20. MX2-luokka
2007: motocross MM-8. MX2-luokka
2004: motocross EM-kulta 125-luokka, SM-hopea 125-luokka
2003: motocross SM-pronssi 125-luokka
2002: motocross SM-hopea 125-luokka
2001: motocross SM-kulta nuoret
1998: motocross Suomen Cup -kulta C/A80-luokka
– Statistiikka: Marko Vihriä

Uusin numero