”En ole idiootti enkä ääliö!” – voittosamppanjat saappaasta juoneen MotoGP-sensaation kosto oli suloinen

Millerin neitseellinen kuninkuusluokan voitto merkitsi samalla näpäytystä ja suloista kostoa epäilijöiden suuntaan, joista ei ole tosiaankaan ollut puutetta.

Miller teki kauden 2014 jälkeen hirmuluokan suomalaistalli Ajo Motorsportin Moto3-tiimin riveistä suoraan MotoGP-luokkaan solmimalla managerinsa Aki Ajon avulla kolmen vuoden mittaisen sopimuksen HCR:n (Honda Racing Corporation) kanssa.

Jopa suurin osa kuninkuusluokan kuskeista piti tuota siirtoa hullun hommana, tai vähintäänkin uhkapelinä, jossa voiton mahdollisuus oli häviävän pieni.

Epäilijät saivat lisää vettä myllyynsä GP toisensa jälkeen, kunnes myös monista loukkaantumisista kärsinyt Miller sivalsi suut tukkoon MM-sarjan perinteikkäämmällä estradilla Assenissa.

Kyllä, kisa ajettiin extreme-olosuhteissa, mutta se ei silti himmennä piirukaan upean voiton arvoa. Tilanne oli täsmälleen sama kaikille.

– Voitto tekee tavallaan selväksi sen, että tiedän, miten moottoripyörää kuuluu ajaa ja myös sen, että en ole idiootti, Miller pukee suloisen kostonsa sanoiksi.

Suorasanainen Miller toki myöntää itsekin, että hän ja työnantaja HRC ovat olleet tässä kuviossa liikkeellä ”kaikki tai ei mitään”-mentaliteetilla.

– Tämä (voitto) tarjoaa Hondalle ja kaikille muillekin minuun luottaneille vahvistuksen sille, että uhkapeli ja äärettömän iso riski nostamiselleni Moto3:sta suoraan MotoGP:hen kannatti. Minä ja he ovat saaneet viime kaudesta lähtien melkoisen arvosteluryöpyn niskaansa. Minua on kutsuttu ääliöksi ja milloin miksikin. Se kannatti kestää, virnistää Miller.

Äiti itki onnesta

Sankarin äiti Sonya Miller seurasi Hollannin TT:tä kotisohvalta käsin Townsvillessa. Usein GP-kisoissa ja Ajon varikkopilttuussa vieraillut Jackin isä Peter oli Hollannin TT:n aikoihin puolestaan liikematkalla Aasian suunnalla.

Ikionnellinen Sonya Miller kertoo purskahtaneensa entistäkin vuolaampaan itkuun sen jälkeen, kun hän kuuli tv:n välityksellä poikansa puheet idiooteista ja ääliöistä.

– Se särki sydämeni. Jack ei ole idiootti. Kukaan ei ole. Olen nyt niin ylpeä hänestä.

Äiti myöntää, että hänelle olisi riittänyt poikansa kakkossijakin Assenissa.

– Käteni tärisivät ja sydämeni hakkasi. Ajattelin, että pysy vain Marquezin (Marc) takana toisena. Se on hyvä sijoitus. Se on mahtava sijoitus! Ja sitten hän meni ja ohitti Marquezin. Sanoin ääneen, että ”älä nyt poika, mitä oikein olet tekemässä”.

Motocross-pyörällä intohimoisesti harjoitteleva ja dirt track-radoilla viihtyvä Miller saavutti uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton Moto3-luokan kauden 2014 avauskisassa Qatarin Losailissa. Miller oli noussut silloin Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin edeltäjänsä ja nyt edesmenneen Luis Salomin suosittelemana.

– Olin Assenin kisan jälkeen vastaavassa shokissa kuin silloin Qatarin aikoihin. Tämä on ollut unelma ja nyt siitä on tullut totta. Haluan vain, että Jack luottaa jatkossakin itseensä. Olen aina tiennyt Jackin potentiaalin ja nyt hän on osoittanut sen myös koko maailmalle, Sonya Miller iloitsee ylpeänä.

Rossikin iloitsi
Millerin puolesta

Millerin kohuvoitosta iloitsi myös lajin legenda Valentino Rossi, vaikka hän toisaalta manasikin kärkipaikalta kaatumiseen johtanutta virhettään Assenissa.

– Jackin voitto oli ainoa hyvä asia sunnuntaina. Olemme hyviä ystäviä ja pidän hänestä paljon. Olen erittäin iloinen hänen puolestaan. Hän ansaitsee sen (voiton) alkukauden loukkaantumisten jäljiltä.

– Ja pidin tosiaankin siitä, kun Jack joi samppanjaa saappaastaan Assenissa! Hän on mahtava kaveri ja hänessä on paljon lahjakkuutta, kuvailee Rossi.

Ja Millerhän osaa toki pitää hauskaa myös omalla kustannuksellaan, mistä lempinimetkin kertovat. Viimeisimpien varikkohuhujen mukaan Miller suunnittelee vaihtavansa ”Jackass”-lempinimen ”Jack Asseniksi”.
 

Uusin numero