EM-trialia Tsekissä

EM-sarjan osakilpailut neljä ja viisi ajettiin tyypillisessä Tsekkimaastossa, jossa isoja vihertäviä kiviä ja aluskasvillisuus puuttuu kokonaan. Suomesta paikalla oli +40 ajajat Hannu (GasGas) ja Pekka Heinikoski (Ossa) sekä Sami Kymäläinen (Scorpa). Euroopan Mestaruus-luokassa  nykyinen ykkösajajamme Timo Myöhänen (Vertigo).

Marcus Kipp Euroopan mestariksi +40

Molempina päivinä sää oli mitä paras trialin ajamiseen. Jaksot kylläkin muuttuivat merkittävästi toiselle kierrokselle. Kipp (Beta) oli loppujen lopuksi ylivoimainen ja kokonaispisteet paremmat kuin toiseksi paras kierros. +40 sarjassa kilpailijalle lasketaan loppusijoitukseen kolme parasta ja Kipp’illä kaksi voittoa ja yksi toinen sija.

Kymäläiselle paras kv-sijoitus

Kymäläinen on parina viime vuotena kiertänyt +40 kilpailuja kohtuullisella menestyksellä. Aina 10 joukossa. Sunnuntaina Sokolovissa tuli toistaiseksi paras kv-sijoitus neljäntenä. Kolmanteen sijaan jäi vielä 10 pistettä eroa. Lauantaina Sami oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jopa kolmantena. Toisella kierroksella ote hieman herpaantui ja hän päätyi kuudenneksi.

Heinikosken veljekset ahkerina

Pitkän trial-uran omaavat veljekset aloittivat viiden kilpailun kiertueen edellisenä viikonvaihteena Viron Vasalemmassa. Nyt Pekalle sijoitukset 14 ja 15. Hannulle 16 ja 18. Heinikoskien ja Kymäläisen kisakiertue jatkuu viikon kuluttua Saksan osakilpailussa.

Myöhänen ajoi sijoille 15 ja 13. EM-tittelissä on tiukimmin kiinni Miquel Gelabert (Sherco). EM-sarjassa lasketaan loppupisteisiin kaikki osakilpailut. Mestaruus ratkeaa viikon päästä Saksan Grossheubach’issa.