EM-erävoittaja Haavisto terästää Vantaalla vauhtiaan Englantiin

– Luonnollisesti fiilis on ollut todella hyvä voiton jälkeen ja myös treenimotivaatio ollut huipussaan. Vantaalle lähdetään luonnollisesti voittamaan, mutta mukana on monia kovia kuskeja, joten voitto ei ole mikään itsestäänselvyys.

– Ensi viikonloppuna ajetaan suoraava EM-osakilpailu Englannissa, joten tämä kisa toimii hyvänä harjoituksena sinne, mutta ehjänä olisi pysyttävä, kertoo Haavisto.

Kuittia haastattelusta

EM-osakilpailun voittoa suuremman huomion kohteeksi nousi Haaviston kisan jälkeen antama haastattelu, joka ei mennyt ihan putkeen. Sosiaalisessa mediassa hitiksi noussutta videota on Youtubessa katsottu reilussa viikossa lähes 270 000 kertaa.

– EM-osakilpailussa mennään todella tiukalla aikataululla ja heti erän jälkeen pitäisi pystyä antamaan järkevät kommentit englanniksi. Olimme aikaisemmin kuvanneet muita haastatteluita ja niissä pystyi tekemään uusintaottoja.

– En tiennyt, että kyseessä oli live-haastattelu ja kun sanat menivät sekaisin turhautuminen pääsi pintaan. Aika paljon on kavereilta tullut kuittia asiasta, mutta ainakin toistaiseksi ihan huumorimielessä. Hyvä puoli tuossa on, että kovin paljon huonommin haastattelut ei voi jatkossa mennä, naureskelee peruskoulun kahdeksatta luokkaa käyvä Haavisto.

Vantaalla Haavisto nähdään isomman Honda CRF250R-pyörän sarvissa, mutta ensi viikolla palataan takaisin Honda CRF150R-pyörän sarviin.

– Pyörät ovat molemmat nelitahtisia, joten pyörästä toiseen vaihtaminen ei juurikaan tuota vaikeuksia. CRF150R on pienempi ja tehoa on vähemmän, joten sitä on kevyt ajaa ja pystyn ajamaan sitä todella agressiivisesti. Uskon, että kahdella hieman erilaisella pyörällä ajaminen auttaa minua kehittymään kuljettajana, kertoo Haavisto.

Team Manninen Bros Honda on myös paikalla Otto päivillä Vantaan Bike Worldissa perjantaina ja lauantaina. Sunnuntain MX-liiga kilpailut alkavat Vantaan vauhtipuistossa klo 12.15.

Viimeisin numero