”Ei oikein istu tyyliini” – Marquez huolissaan kauden 2015 moottorin luonteesta

Valenciassa ajettujen testien jälkeen kekkereistä toiseen kiirehtinyt Marquez ehti pohtimaan nykyistä ja tulevaa tilannetta tavattuaan henkilökohtaisia yhteistyökumppaneitaan Madridissa.

– Jos minulta nyt kysytään, niin kyllä, pidän enemmän vuoden 2014 pyörästä kuin ensi kauden Honda RC 213 V :stä. Uudessa pyörässä on toki paljon positiivisia piirteitä, mutta ne negatiiviset kohdistuvat sen moottoriin.

– Uuden moottorin erilainen luonne ei ole oikein istunut ajotyyliini, myöntää tunnetusti äärimmäisen aggressiivisesti pyöräänsä vievä Marquez.

Paniikkinappulaa
ei tarvitse tapailla

HRC tekee tietenkin kaikkensa, että maestro saa alleen mieleisemmän työkalun Sepangin radalla Malesiassa 4.-7. helmikuuta ajettaviin talvitestien avaukseen.

Marquezin evästykset ovat menneet taatusti perille ja Japanissa painetaan pitkää päivää.

– Uusi pyörä toimi ja istui hienosti elokuussa Brnon radalle, mutta Valencian tapaisilla radoilla siinä näyttää olevan vielä enemmän tehtävää, Marquez muotoilee kieli keskellä suuta.

Marquez vahvistaa samaan henngenvetoon, että paniikkinappulaa ei silti suinkaan tarvitse tapailla.

– Pyörää saatiin paremmaksi ja nopeammaksi jo Valencian testien viimeisenä päivinä, mutta minähän haluan aina vain enemmän, Marquez virnistää.

”Moto2 on luonteva
tie MotoGP-luokkaan”

Marcin nuorempi veli Alex saavutti viime kaudella Moto3-luokan mestaruuden siirtyen Mika Kallion tilalle Marc VDS Racingin Moto2-tiimiin. Marc VDS vietti eilen menestyskauden iloisia päättäjäisiä tukikohdassaan Belgian Charleroissa, jossa tietenkin myös Kallio oli mukana.

– Alexilla on nimi, hän ei ole enää ”vain” Marc Marquezin pikkuveli. Hän on Alex ja hän on maailmanmestari, alleviivaa isoveli.

Varikoilla on jo ehditty herkutella sillä ajatuksella, että Marquezin veljekset muodostaisivat lähitulevaisuudessa Hondan MotoGP-luokan kuljettajakaksikon.

Marc on itsekin kiehtonut ajatuksessa, mutta kiire ei ole minnekään.

– Hänellä (Alex) on vielä pitkä matka MotoGP-luokkaan. Paikka sieltä on ansaittava ja minun mielestäni kuljettajan pitää kasvaa siihen ajamalla ainakin kaksi kautta Moto2-luokassa. Moto2-luokka opettaa paljon ja valmistaa nousua MotoGP:hen myös fyysisesti ja henkisesti.

Uusin numero