Eemeli Lahti MM-pisteille Aragónissa

 

Epäonnistuneen aika-ajon vuoksi vasta 19. lähtöruudusta Aragónin supersport-luokan osakilpailuun startannut Eemeli Lahti osoitti jälleen etevyytensä lähtijänä ja nousi startista sijalle 11. Hyvin sujuneiden kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen Lahden pyörän kytkin hajosi, ja kilpailun loppu olikin lähinnä selviytymistaistelua.
 
– Näin pit boardilta, että pisteitä olisi tulossa, joten päätin pysyä radalla ja yrittää pitää pyörän pystyssä. Esimerkiksi pitkän suoran päässä menin monta kertaa leveäksi, kun kytkin ei pelannut. Harmillinen tekninen ongelma, mutta se kuuluu lajiin, Lahti manasi.
 
Lopulta Lahti alitti ruutulipun sijalla 13, mikä oikeutti kolmen MM-pisteeseen. Vaikka viikonlopun tulos ei kaikilta osin vastannutkaan odotuksia, piti Lahti suoritustaan positiivisena.
 
– Viikonloppu oli kaikkea muuta kuin helppo, mutta tulos oli ajomäärään nähden tosi hyvä. Lisäksi kilpailun alku oli erinomainen, en usko, että ensimmäisiä kierroksia olisi voinut paremmin ajaakaan, Lahti hehkutti.
 
Supersport-luokan MM-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna, kun vuorossa on Alankomaiden osakilpailu, joka ajetaan Suzukille paremmin sopivalla ja Lahden lempiratoihin lukeutuvalla Assenin radalla.

– Nyt saimme nähdä pystyvämme hyvään tulokseen radalla, jolla emme ole kovin vahvoja, joten odotukset Assenin suhteen ovat korkealla, summasi Lahti Aragónin viikonloppua.

Uusin numero