Eemeli Lahti hakee avausvoittoa Silverstonesta


777RR HRP Suzuki ja Eemeli Lahti hakevat kauden avausvoittoaan, kun tulevana viikonloppuna vuorossa on BSB Supersport -sarjan Silverstonen osakilpailu.

Tulevana viikonloppuna Road Racingin brittein mestaruussarjan, BSB:n, kuljettajat mittelevät paremmuudestaan kuuluisalla Silverstonen moottoriradalla. Mukana vauhdissa on Eemeli Lahti, joka tavoittelee avausvoittoaan BSB Supersport -sarjassa.
– Rata poikkeaa merkittävästi niistä, joilla olemme tähän mennessä ajaneet. Se on paljon vauhdikkaampi, leveämpi ja pidempi – tavallaan eurooppalaisempi, Lahti pohdiskelee.
– Lisäksi se on ensimmäinen rata, jolla olen ajanut aiemmin, joten lähtökohdat viikonloppuun ovat huomattavasti helpommat kuin aiemmissa kilpailuissa, toteaa Lahti.
Kokemus radasta onkin miehen mukaan suureksi hyödyksi.
– Radalla on teknisiä kohtia, joissa pyörän säätöjen tulee olla viimeisen päälle kohdallaan. Koska tunnen radan ja tiedän, millainen pyörän pitää siellä olla, on säätöjen löytäminen merkittävästi aiempia kilpailuja helpompaa, Lahti perustelee.
– Silverstoneen saamme uuden, tehokkaamman moottorin. Lisäksi kokeilemme muuttaa hieman ajoasentoa, jotta pääsisin paremmin katteen taakse piiloon ja saisin sitä kautta lisää suoranopeutta, Lahti kertoo.
Kauden loppuosan kilpailuihin osallistuva Lahti on onnistunut nousemaan itselleen uusilla radoilla BSB Supersport -luokan kärkitaisteluun. Aiempien kilpailujen hyvät suoritukset antavat painoarvoa miehen sanoille Silverstonen viikonlopun tavoitteista puhuttaessa.
– Voitosta lähdetään jälleen taistelemaan. Tavoitteeni on kuroa kiinni se ero, mitä minulla Cadwell Parkissa kärkeen oli ja mieluusti vielä kääntää ero toiseen suuntaan, Lahti toteaa määrätietoisesti.
12 kilpailuviikonloppua käsittävän BSB-sarjan yhdeksäs kilpailuviikonloppu järjestetään Silverstone Circuitin radalla 8.-10.9.2017. Eemeli Lahti osallistuu 777RR HRP Suzuki -tiimin Suzuki GSX-R 600:lla BSB Supersport -luokkaan. Luokka ajaa viikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä: lauantaina ajettava 10 kierroksen sprinttikilpailu käynnistyy klo 18.45 ja sunnuntaina ajetaan 12 kierroksen täyspitkä kilpailu klo 17.40 Suomen aikaa. Molemmat kilpailulähdöt ovat katsottavissa Eurosport Playerilla.

Uusin numero