Eemeli Lahti avasi podiumilla Thruxtonissa

777RR HRP Suzukin Eemeli Lahti nosti itsensä värikkäiden vaiheiden jälkeen upeasti kolmannestatoista lähtöruudusta kolmannelle sijalle British Supersport -luokan lauantain kilpailussa Thruxtonin radalla. Ensimmäinen lähtö keskeytettiin onnettomuuden vuoksi pian startin jälkeen Lahden onnistuttua nousemaan jo kymmenenneksi.

Myös toisen startin räväkästi ottanut Lahti onnistui nostamaan sijoitustaan usealla pykälällä heti lähdössä. Vaiherikkaan kilpailun jälkeen Lahti oli maalissa Supersport-luokan pyöristä kolmantena, aivan Moto2-pyörällä ajaneen Alastair Seeleyn kannassa. Lahti ajoi kilpailun selvästi nopeimman kierroksen, mikä oikeuttaa sunnuntain kilpailun ensimmäiseen lähtöruutuun.

– Eilinen oli mukava päivä ja ajaminen maistui hyvältä. Sain hyvän lopputuloksen ajamalla fiksusti, mutta toisaalta tarvittaessa puolustamalla sijoitustani aggressiivisesti, kyllähän siinä vähän katteitakin kolisteltiin, Lahti iloitsi.
– Olen myös tyytyväinen kilpailun nopeimmasta kierrosajasta, sillä paalupaikalle pääseminen oli todella hyvä palvelus minulle itselleni.
Sunnuntain täyspitkään kilpailuun Lahti starttaa vain yksi tavoite mielessään: Voitto. Vaikka Lahti tunnetaan erinomaisena lähtijänä, ei hän laske liikoja kärkeen ja karkuun -taktiikan varaan, vaan varautuu myös tänään kovaan kamppailuun.
– Thruxton on tarkka rata, ja imusta saa todella paljon hyötyä. Hitaammatkin pystyvät roikkumaan perässä, eikä esimerkiksi ohitettuja kuskeja niin vain ajetakaan karkuun, Lahti perustelee.
 
Eemeli Lahti starttaa sunnuntain 18 kierroksen kilpailuun paalupaikalta klo 17.40 Suomen aikaa. Kilpailu on katsottavissa Eurosport Playerilla.

Uusin numero