Eemeli Lahti avaa kautensa Aragonissa


Eemeli Lahti aloittaa kautensa FIM Europe Supersport Cupissa ja haastaa Supersport-luokan MM-sarjan kuljettajat viikonloppuna Aragónin radalla.

Eemeli Lahti ja Sterkman Motorsport by HRP aloittavat kauden 2018 kilpailu-urakkansa, kun Superbiken MM-sarja saapuu Euroopan radoille. Samalla alkaa myös Supersport-luokan MM-sarjan yhteydessä ajettava FIM Europe Supersport Cup, jonka voittoa Lahti kaudella 2018 tavoittelee.

Lahden työkalu on tuttu ja viime kaudella nopeaksi osoitettu Suzuki GSX-R 600, josta on pienin parannuksin tehty entistäkin kilpailukykyisempi. Kauden alla Lahti haki tuntumaa pyörään Alcarrasin radalla. Hyvin sujuneet testit yhdistettynä pieneen taukoon ennen kauden alkua olivat omiaan kasvattamaan kuljettajan itseluottamusta.

– Lähden kohti Espanjaa rennoin mielin ja ilman paineita. Testeissä ajaminen sujui, pyörä tuntui nopealta ja kierrosajat olivat hyviä. Suora vertailukohta kilpakumppaneihin kuitenkin puuttui, joten on vaikea sanoa, mikä nopeutemme todellisuudessa on, mutta fiilis on hyvä, Lahti pohdiskelee.

Lahden tavoitteena on paitsi menestyä FIM Europe Supersport Cupissa, myös sekoittaa MM-sarjan pakkaa nostamalla itsensä taisteluun luokan kärkipään sijoista. Erityistä latausta tulevaan kilpailuviikonloppuun ja alkavaan kauteen tuo paitsi uralla eteenpäin otettu askel, myös paluu samoihin lähtöihin vanhojen kilpakumppanien kanssa.

– Supersportin MM-sarjassa ajaa todella nopeita kuljettajia, jotka olen aiemmin pystynyt voittamaan sekä toisaalta sellaisia, jotka ovat voittaneet minut aiemmin. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaista oma kehitykseni on heihin nähden ollut, Lahti kertoo.

Espanjan Motorland Aragónissa Lahti mittaa vauhtiaan perjantaina vapaissa harjoituksissa Suomen aikaa klo 11.40 ja 16.00 sekä lauantaina klo 10.15. Luokan aika-ajot alkavat lauantaina klo 15.00 ja kilpailu on vuorossa sunnuntaina kello 12.30.

Sterkman Motorsport by HRP on vuonna 2003 perustettu suomalainen ratamoottoripyöräilytalli, joka on niittänyt menestystä sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Tiimin kuljettajana jo kolmatta kautta toimiva lahtelainen Eemeli Lahti on yksi suomalaisen road racingin kärkikuljettajista. FIM Europe Supersport Cup on Supersport-luokan MM-sarjan lähtöjen yhteydessä ajettava sarja, jota ajetaan MM-sarjan Euroopan osakilpailujen yhteydessä. Sarjaan osallistuvat kuljettajat voivat kerätä Cup-pisteiden lisäksi MM-pisteitä, mikä tekee siitä mielenkiintoisen erityisesti nuorille, nouseville kuljettajille.

Uusin numero