Eeki Kuparinen yksityiskuljettajien eliittiä CEV-sarjan Portugalin osakilpailussa

Motomarket Racing-tiimin kuljettaja lunasti lauantaina ajetussa aika-ajossa 16. lähtöruudun. Sunnuntaina vauhti nousi entisestään virheettömällä suorituksella.

– Kaksi loistavaa nousua ja kisaa Eekiltä, kehui tiimipäällikkö Esko Kuparinen.

CEV-sarjan Superbike-luokassa jaetaan erikseen pisteitä yksityiskuljettajille. Kuparinen oli Portugalissa molemmissa kisoissa neljänneksi nopein yksityiskuljettaja. Niin ikään BMW:tä kuskaava Niko Racing-tiimin Niko Mäkinen puolestaan ajoi sijoitukset 22 ja 18.

Kuparinen on kaikki kuljettajat mukaan luettuna Superbike-luokassa yhdeksäntenä pistein 44. Mestaruuden ratkaisevat espanjalainen Ivan Silva ja yhdysvaltalainen Kenny Noyes. Pisteet Portimaon jälkeen ovat Silvalle 144-140.

Portugalin osakilpailua hallitsi espanjalainen Kawasaki-kuljettaja Carmelo Morales painelemalla paalupaikalta molempien kilpailuerien voittoon.

Noyes ajoi avauserässä Kawasakilla toiseksi ja Silva BMW:llä kolmanneksi. Jälkimmäisessä erässä Silva sijoittui toiseksi pitäen Noyesin 1,6 sekunnin turvin takanaan.

Morales tervehti ensimmäisessä erässä ruutulippua reilun kahden ja toisessa jo yli neljän sekunnin erolla seuraavaan. Kuparinen jäi voittajasta lukemat 46,275 ja 47,726.