Eeki Kuparinen kahdesti kympin sakissa Jerezissä

Kuparinen päätyi Motomarket Racing-tiimin BMW:llä avauserässä seitsemänneksi ja toisessa startissa kahdeksanneksi.

Molempien erien voittoon viiletti paalupaikkamies Carmelo Morales. Laglisse-tiimin espanjalainen Yamaha-kuljettaja varmisti samalla Euroopan mestaruuden, kun kaudesta on ajamatta vielä yksi osakilpailu 15. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Aika-ajossa 14:neksi, eli yhden sijan Kuparista korkeammalle yltänyt Niko Mäkinen poimi Andalusiasta talteen eräsijat 10 ja 12.

Kuparinen jäi ensimmäisessä erässä Moralesista 37,889 ja Team Stratosin Yamahalla kisaava Mäkinen 44,145 sekuntia. Toisessa erässä erot kirjattiin lukemin 35,238 ja 47,253.

Yksityiskuljettajien sarjassa Kuparinen sijoittui molemmissa erissä viidenneksi. Mäkisen sijoitukset ”privateers”-puolella olivat 7 ja 9.

Kuparisen ja Mäkisen lisäksi Superbiken EM-pisteistä Jerezissä kamppaili myös Mika Höglund, joka käskyttää Stratos Racing Teamin BMW-pyörää. Hönglund ajoi avauserässä 18:nneksi, mutta jälkimmäinen päättyi keskeytykseen.

Euroopan mestari Moralesilla on koossa 224 pistettä ennen Valencian päätöskisaa. Kuparinen on 87 pisteellä viidentenä ja Mäkinen 34 pinnalla sijalla 15.

Kuparinen taistelee kahden viikon kuluttua Valenciassa yksityiskuljettajien mestaruudesta.

Kuparinen johtaa yksityiskuljettajien sarjaa pistein 156. Toisena oleva ranskalainen Kawasaki-kuljettaja Pierre Texier hiillostaa suomalaista kahdeksan pisteen päässä.

Mäkisen 76 pistettä oikeuttavat yksityiskuljettajien kastissa kahdeksanteen sijaan.
 

Uusin numero