Edwardsilla parhaat CRT-lähtökohdat – Pirro hiipii takaoven kautta

Edwards on yksi niistä harvoista MotoGP-luokan yhdeksästä CRT-kuljettajasta, joka pystyy käynnistämään testikauden yhdessä tehdaspilottien kanssa tulevana tiistaina Malesiassa. Lisäksi Edwards ehti testata uutta työkaluaan jo viime vuoden puolella.

Pääosa CRT-tiimeistä loistaa poissaolollaan kauden ensimmäisistä, Sepangin radalla ajettavista testeistä. Yksi heistä on Fausto Gresinin johtamassa tiimissä kuninkuusluokkaan kivunnut italialainen Michele Pirro. Gresini-tiimin FTR-Honda on vielä pahasti vaiheessa.

– En pääse testaamaan pyörää näillä näkymin ennen maaliskuuta. Näyttää siltä, että ehdin ajaa vain 4-5 testipäivää ennen MM-sarjan alkua, kertoo viime kauden Moto2-luokan komeaan osakilpailuvoittoon Valenciassa pääättänyt Pirro harmissaan.

Kierroksella ohitettavia?

Pirro on silti innoissaan saamastaan mahdollisuudesta, joka ei tosin toteutunut aivan hänen suunnitelmiensa mukaan.

– Halusin tulla MotoGP-luokkaan etuovesta, mutta hiivin sinne nyt takaoven kautta, muotoilee Pirro.

Pirro tietää tasan tarkkaan, että ainakin alkukaudesta on luvassa äärimmäisen haastava.

– Toivottavasti minua ei ohiteta heti kättelyssä kierroksella.

– Alkukausi merkitsee meille vielä pitkälti testiä.  Siinä vaiheessa päällimmäinen tavoitteemme on tehdä uutukaisesta nopeampi verrattuna Superbike-luokan pyörään. Tässä on nyt vain pyrittävä pitämään pää kylmänä, pudottelee Pirro.

Pirro suuntaa samalla katseensa osittain jo pitemmälle.

– Tiimini tukee taatusti minua vaikeilla hetkillä. Olen valmis kovaan kehitystyöhön ja toivon tosiaankin, että ansaitsen mahdollisuuden näyttää todellisen kilpailukykyni MotoGP-luokassa kaudella 2013.
 

Uusin numero