Ducatit kärjessä Aragonian aika-ajossa – Jorge Lorenzolle kauden neljäs paalupaikka

Q1:ssä nähtiin melkoista historiaa, kun hyvää starttipaikkaa kytännyt Yamahan Valentino Rossi jäi täysin takajoukkoihin sijalle 18. Tallikaveri Maverick Vinales oli nopein ja selvisi jatkoon, niin teki myös viimeisellä yrityksellään LCR Hondan Takaaki Nagakami. Japanilainen ohitti viime hetkellä Franco Morbidellin.

Yamaha Tech 3:n Johann Zarco jäi ruutuun 14 ja KTM:n Bradley Smith lähtöruutuun 16.

Q2:ssa MM-sarjan suvereeni johtaja Hondan Marc Marquez ajoi heti kärkiajan, kakkosena oli Ducatin Jorge Lorenzo ja kolmantena LCR Hondan Cal Crutchlow.

Viimeisillä yrityksillä Ducatin Andrea Dovizioso puristi kuitenkin itsensä kärkeen, mutta vain hetkeä myöhemmin ohi meni tallikaveri Lorenzo. Marquezin viimeinen kierros meni pieleen, kun hän ajoi radalta ulos. Kolmospaikka Honda-kuljettajalle kuitenkin tuli. Crutchlow kaatui viimeisellä kierroksella, mutta oli neljäs. Viides oli Suzukin Andrea Iannone ja kuudes Honda-konkari Dani Pedrosa.

”Ducati on nyt kyllä todella nopea. Tein ison virheen mutkassa 12 ja ajauduin radan ulkopuolelle. Huomenna on kuitenkin vasta kilpailu ja uskon, että pystymme haastamaan Ducatit”, Marquez sanoi.

Dovizioso oli paalupaikassa kiinni kymmenisen sekuntia ennen kuin tallikaveri tuli ohi takaa.

”Olen todella tyytyväinen, renkaamme toimi todella hyvin tänään. Meillä on nyt erinomainen vauhti päällä. Viimeisellä kierroksella tuli pieni virhe, johon kului hiukan aikaa, vielä jäi parannettavaa kilpailuun”, Dovizioso sanoi.

Jorge Lorenzo tuuletteli rajusti kauden neljättä paalupaikkaansa.

”Liikennettä oli radalla lopussa kuin Moto3:ssa, joten siinä oli keskityttävä todella tarkasti. Onneksi sain suhteellisen hyvät ajolinjat ja onnistuin vetämään riittävän nopean kierroksen. Pitää olla tyytyväinen tähän onnistumiseen”, Lorenzo sanoi.

Yamahan Maverick Vinales jäi sijalle 11. Hän jäi kärjestä liki sekunnin.