Ducatin väkevä MotoGP-marssi on kadottanut hetkellisesti askelmerkkinsä

Ducatin tehdastiimin kuljettajista Andrea Iannone on pystynyt ajamaan kolhuistaan huolimatta miltei omalla tasollaan, mutta Andrea Dovizioso on puolestaan joutunut kärsimään toistuvista takaiskuista.

Ducatin paluu voittajaksi sitten vuoden 2010 ja Australian GP:n on antanut odottaa edelleen itseään ja Yamahat sekä Hondat ovat karauttaneet karkuteille toukokuisen Italian GP:n jälkeen. Sitä aiemmissa osakilpailussa kuninkuusluokan podiumilta oli käytännössä varattu tontti Ducati-kuljettajalle.

– Mugello oli vielä erittäin positiivinen, mutta sen jälkeen meillä on riittänyt ongelmia liiankin kanssa. Kieltämättä, ripaus itseluottamusta ja fiilistä on puuttunut varikkoboxista, Ducatin tehdastiimin päällikkö Gigi Dall’Igna myöntää.

Dall’Igna korostaa kuitenkin samaan hengenvetoon, että pahamaineista paniikkinappula ei ole mitään syytä tapailla.

– Tasapaino on sittenkin ihan tyydyttävä. Olemme kolmantena MM-pisteissä ja plakkarissa on useampia podiumsijoituksia. En ole missään tapauksessa huolissani. Näen tulevaisuutemme positiivisena, Dall’Igna alleviivaa.

Dall’Igna myöntää samalla, että alkukauden radat suosivat Ducatia enemmän. Hän kuitenkin kiistää jyrkästi sen, että Ducati olisi hyötynyt siinä vaiheessa Hondan Marc Marquezin ja Yamahan Jorge Lorenzon alavireisyydestä.

– Saavutimme podiumsijoituksemme ansaitusti ja kieltämättä meitä suosineilla radoilla. Olemme pystyneet selättämään GP15-pyörällämme GP14:n negatiiviset puolet. Pyörä toimii mainiosti, mutta heikkojakin kohtia edelleen riittää. Ne nousivat esiin kesätauko edeltäneille radoilla. Emme saaneet niillä maksimia irti.

MotoGP-sarjaa palaa vajaan neljän viikon mittaiselta kesätauolta tositoimiin elokuun toisena viikonvaihteena Indianapolisin radalla USA:ssa.

Uusin numero