Ducatin testikuljettaja: ”Uudet säännöt on tehty meitä vastaan”

Ensi viikonloppuna ajetaan kilpaa Jerezissä, Pirro vietti juuri kaksi päivää Mugellossa testaamassa.

”Minulla oli oikein mukavat kaksi päivää Mugellossa Desmosedicin kanssa. Viimeksi pääsinkin testaamaan kunnolla marraskuussa. Oli siinä hiukan hakemista ajorytmin ja pyörän hallinnan kanssa”, Pirro sanoo.

Tälle kaudelle testien määrää on säännöillä rajoitettu, joten testikuskeilla on vähemmän töitä kuin ennen.

”Juuri Ducati kärsii kaikkein eniten tästä uudesta säännöstä. Me olimme luoneet testitiimin, joka on rakenteeltaan ihan yhtä vahva kuin moni sarjassa kilpaa ajava tiimi. Mielestäni sääntö tehtiin, että meiltä otettaisiin tämä etu pois, vaikka olimme sen ihan itse luoneet. Mutta japanilaisvalmistajat halusivat näin, se hyväksyttiin ja meidän on vain sopeuduttava tilanteeseen”, Pirro harmittelee.

Viime vuonna Pirro ajoi kolme villin kortin kilpailua, parhaimmillaan hän oli San Marinossa viides.

”Ajan tällä kaudella Mugellossa, Misanossa ja Valenciassa. Totta kai sitä haluaisi aina kilpailla enemmän, mutta näillä mennään. Kilpailuissa saa kuitenkin aina ihan eri tuntuman pyörästä ja monesti se tuo uusia ajatuksia mahdolliseen kehitystyöhön. Mutta nyt on tosiaan vähän kilpailuja ja vähän testipäiviä, joten se työ on entistä haastavampaa.”

Mugellon testeissä Pirro kokeili lähes kaikkea mahdollista.

”Pyrimme parantamaan pyörää joka osa-alueella elektroniikasta moottoriin. Oli kiireisiä päiviä jokaisella rintamalla.”

Ducatin pari viime kilpailua on sujunut hiukan alakanttiin. Se oli kuitenkin Pirron mukaan odotettavaa.

”Argentiina ja Austin eivät ole koskaan sopineet meille hyvin. Mielestäni Andrea Dovizioso osoitti Austinin viitossijallaan, että hän on ottanut positiivisen askeleen eteenpäin.”

Kuljettajat ovat valitelleet, että etenkin mutkissa Ducati ei edelleenkään toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Pirro on huomannut saman.

”Jokaisella pyörällä on oma DNA:nsa. Meiltä puuttuu tällä hetkellä nopeus mutkissa. Teemme töitä koko ajan ongelman ratkaisemiseksi, mutta on selvää, etteivät ne ratkea parissa viikossa. Olen hiukan hämmentynyt, koska aikaisempina vuosina olemme pystyneet parantamaan pyörää koko ajan. Nyt ongelma on isompi. Minulla ei ole siihen tällä hetkellä selitystä.”, Pirro sanoo.

”Uskon silti, että GP18 on pyörä, jota pystymme parantamaan vielä paljon. On vain yritettävä puolustaa asemiamme mahdollisimman hyvin radoilla, jotka eivät ole meille parhaita ja iskeä kaikki likoon niillä, mitkä meille sopivat. Seuraavaksi ajettavat Jerez ja Le Mans eivät sovi meille parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Jorge Lorenzo oli Jerezissä viime vuonna podiumilla ja uskon myös, että Dovi pystyy olemaan siellä vahva. On muistettava, että pyörän lisäksi myös kuljettajilla on aina merkitystä”, Pirro muistuttaa.
 

Uusin numero