Ducatin huippunopeudet hirvittävät – Rossi silmäilee huolissaan olkansa taakse

Ducatin tehdastiimin kuljettajat Andrea Iannone ja Andrea Dovisiozo olivat ensimmäisessä treenissä ainoat kuljettajat, jotka pystyivät puhkomaan Losailin radan pitkällä, eli 1068 metrin mittaisella pääsuoralla 340 kilometrin tuntinopeuden.

Iannonelle mitattiin lukemat 346,9 ja Doviziosolle 344,3 km/h. Rossin vastaavat lukemat olivat 338,4 ja Lorenzon 334,7 km/h. Losailin 5,4 kilometrin mittaisen radan huippunopeusennätys 350,5 km/h on Hondan Marc Marquezin käsialaa vuoden takaa.

Aavikkoradan maalilinja siintää kaukana pitkän suoran päässä. Jos Ducati-kuljettaja taittaa sunnuntai-illan kisassa pääsuoralle Yamahan välittömässä kannassa, niin voittajasta ei ole siinä tilanteessa epäselvyyttä: Ducatilla painelleen imusta ohi ja ykkösenä ruutulipulle.

– Näyttää siltä, että Ducati muodostaa tältä osin ongelman kaikille. GP16-pyörällä saavutetaan suorilla yli 8 kilometriä kovempi nopeus kuin Yamaha YZR-M1:llä. Se on ongelma juuri siksi, että he pystyvät silloin iskemään ja ohittamaan suorilla, alleviivaa Rossi.

– Jos Ducati pysyy kannassamme, niin meidän on hyvin vaikea säilyttää asemamme pääsuoralla. Meidän pitäisi olla siinä tilanteessa useampia metrejä edellä, jatkaa Qatarin GP:n voittoa puolustava Rossi.

Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee, ei pelkkä huippunopeus. Tätä myös ”Tohtori” tähdentää.

– Meidän pyörämme on ollut ainakin tähän asti parempi mutkissa ja myös Michelinin renkaat ovat soveltuneet meille paremmin. Mutta tämähän on tässä vaiheessa pelkkää puhetta. Totuuden tiedämme vasta sunnuntain kisan jälkeen.

Qatarin GP:n perjantain aikataulu:
17.00-17.45 MotoGP-luokan 2. vapaa harjoitus
18.00-18.40 Moto3-luokan 3. vapaa harjoitus
18.55-19.40 Moto2-luokan 3. vapaa harjoitus
19.55-20.40 MotoGP-luokan 3. vapaa harjoitus

Uusin numero